Ζευγάρι ηλικιωμένων στο Διδυμότειχο δώρισε 100 χιλιάδες ευρώ στο νοσοκομείο της πόλης

November 28, 2023

Ζευγάρι ηλικιωμένων στο Διδυμότειχο δώρισε 100 χιλιάδες ευρώ στο νοσοκομείο της πόλης

Διαφ.

Το ζευγάρι από το Διδυμότειχο έκανε δωρεά που ξεπερνάει τα 100 χιλιάδες ευρώ στο νοσοκομείο της πόλης.

Η κα. Σωτηρία και ο κος. Παναγιώτης Αραμπατζής από το Διδυμότειχο είναι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που έφυγαν το 1966 στη Γερμανία, για μια καλύτερη ζωή. Πλέον, εκείνη βρίσκεται στα 86 χρόνια ζωής και εκείνος στα 90, διατηρούν την αγάπη τους και φροντίζει ο ένας τον άλλον. Το ζευγάρι έκανε δωρεά περισσότερα από 100 χιλιάδες ευρώ στο νοσοκομείο του χωριού.

Όπως σημειώνει η ΕΡΤ Ορεστιάδας, το ζευγάρι είναι μαζί 60 χρόνια και αφού πέρασαν ένα σημαντικό μέρος της ζωής τους στη Γερμανία, επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Τα χρόνια όπως αναφέρουν δεν ήταν εύκολα, καθώς και οι δυο τους εργάζονταν πολλές ώρες σε εργοστάσια στη Γερμανία.

Όλα αυτά τα χρόνια, μια σκέψη όμως στριφογύριζε στο μυαλό της κυρίας Σωτηρίας. Να δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Έτσι, γιατί ήθελε να βοηθήσει. Να προσφέρει κάτι όχι οπουδήποτε αλλού, αλλά στο Νοσοκομείο. Για το σκοπό αυτό έκανε οικονομίες όσο ζούσε στο εξωτερικό.

Και ενώ είχε προβλήματα υγείας, ανήμπορη η ίδια να βγει έξω, έστειλε πριν από δύο μήνες τον άντρα της στο νοσοκομείο, ώστε να συζητήσει για τον τρόπο που θα έκαναν την δωρεά.

Η ανταπόκριση και η χαρά μεγάλη από τη διοίκηση οι οποίοι τους πρότειναν να αγοράσουν ένα μικρό λεωφορείο, το οποίο θα μεταφέρει άτομα με ειδικές ανάγκες στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας τα οποία δέχονται τις υπηρεσίες του Κέντρου σε τακτική βάση και το οποίο διοικητικά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Λίγες μέρες αργότερα κατάφεραν να επισκεφθούν οι δυο τους το Νοσοκομείο για να ξεκινήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της δωρεάς. Άνθρωποι απλοί του μόχθου, ιδιαίτερα σεμνοί, άνοιξαν την πόρτα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας καταθέτοντας τις σκέψεις τους για την πράξη τους αυτή για την οποία ζητούν να βρει κι άλλους μιμητές.

Οι ίδιοι αισθάνονται ανάλαφροι μετα από αυτό και ευχαριστούν όλους όσοι τους βοήθησαν να κάνουν πράξη το όνειρο τους. Η διοίκηση του Νοσοκομείου με επιστολή της χαρακτηρίζει το ζευγάρι αυτό ως ευεργέτες αφού απόδειξαν με τον τρόπο τους την αγάπη για τον τόπο και την τεράστια αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: