Στο τραπέζι «light» lockdown: Σενάρια για μέτρα και για τους εμβολιασμένους – Όλες οι αλλαγές που θα φέρει

November 27, 2021

Στο τραπέζι «light» lockdown: Σενάρια για μέτρα και για τους εμβολιασμένους – Όλες οι αλλαγές που θα φέρει


Διαφ.
Στο τραπέζι «light» lockdown: Σενάρια για μέτρα και για τους εμβολιασμένους - Όλες οι αλλαγές που θα φέρει Η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας και η ασφ...Η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας και η ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία φέρνει στο τραπέζι νέα μέτρα που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους, με την κυβέρνηση να αποκλείει συνεχώς το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Σε πρώτη φάση θα συζητηθεί ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από τους μεικτούς χώρους εστίασης, δηλαδή οι ανεμβολίαστοι να αποκλειστούν ακόμη κι από τους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, όπου δεν θα έχουν πρόσβαση ούτε με rapid test, ενώ επί τάπητος έχει τεθεί και οι αγορές από καταστήματα μέσω click away.

Μάλιστα, οι ειδικοί εξετάζουν και την υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΜ, ενώ παράλληλα εξετάζεται ο αποκλεισμός τους και από τα κομμωτήρια και λοιπές υπηρεσίες.

Lockdown: Ποια μέτρα θα αφορούν τους εμβολιασμένους;

Ωστόσο, τα μέτρα φαίνεται να αγγίζουν και τους εμβολιασμένους κυρίως για να προστατευθούν από τις μεταλλάξεις του ιού. Σε μια προσπάθεια να προστατευτούν περαιτέρω φέρεται να εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας παντού.

Εάν δεν επιβεβαιωθεί το καλό σενάριο, δηλαδή δεν αρχίσει να αποκλιμακώνεται η κατάσταση μετά την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ληφθούν και να ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...