Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποια τεθωρακισμένα θα παραδώσει η Ελλάδα και με ποια θα τα αντικαταστήσει – Η συμφωνία με τη Γερμανία – Κόσμος

June 1, 2022

Όπως έγινε γνωστό από όσα ανέφερε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με το Βερολίνο να παραδώσει τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στην Ουκρανία τα οποία θα αντικατασταθούν από γερμανικά.

Διαφ.

ad1

Δείτε επίσης: ΕΕ – Ουκρανία: «Είναι βασικής σημασίας να μην κερδίσει ο Πούτιν τον πόλεμο αυτόν»

if (width < 1024+1) //Εμφάνιση μέχρι { }

Survivor spoiler 01/06: Θαύμα με Σπύρο Μαρτίκα! Σκάει ξαφνική οικειοθελής αποχώρηση και τον κρατάει στο Survivor 5!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 01/06: Θαύμα με Σπύρο Μαρτίκα! Σκάει ξαφνική οικειοθελής αποχώρηση και τον κρατάει στο Survivor 5!


Σε συνέχεια των δηλώσεων του Σολτς, από το ΥΠΕΘΑ έγινε γνωστό πως συμφωνήθηκε η παραχώρηση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης ανατολικογερμανικής προελεύσεως τύπου ΒΜΡ-1(παραλαβής 1994), προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία και η ταυτόχρονη αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder.

Ουκρανία τεθωρακισμένα

Το επόμενο διάστημα οι λεπτομέρειες

Οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας, προκειμένου η συμφωνία να τεθεί το ταχύτερο δυνατό σε εφαρμογή.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απόπειρα δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν - Η μεγάλη αποκάλυψη του Κιέβου για τον Ρώσο πρόεδρο

Απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρόεδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, πριν από δύο μήνες αποκάλυψε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, τον οποίο επικαλούνται τοπικά μέσα ενημέρωσης.

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

Δείτε επίσης: Παγκόσμια πρωτιά: Οι ξεριζωμένοι ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια

Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι η απόπειρα δολοφονίας έγινε μετά την εισβολή στην Ουκρανία, αναφέρει η εφημερίδα Ukrainska Pravda. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπουντάνοφ είπε ότι οι επίδοξοι δολοφόνοι του Πούτιν προέρχονταν από την περιοχή του Καυκάσου, που περιλαμβάνει την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και τμήματα της νότιας Ρωσίας.

«Υπήρξε μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Πούτιν. Δέχτηκε επίθεση, λέγεται, από άτομα από τον Καύκασο, όχι πολύ καιρό πριν» είπε ο Μπουντάνοφ, σύμφωνα με την εφημερίδα. «Αυτές είναι μη δημόσιες πληροφορίες. Ήταν μια ανεπιτυχής προσπάθεια, αλλά συνέβη πραγματικά. Ήταν πριν από περίπου δύο μήνες. Επαναλαμβάνω, αυτή η προσπάθεια ήταν ανεπιτυχής. Δεν υπήρξε καμία δημοσιότητα για αυτό το γεγονός, αλλά έγινε » είπε ο Μπουντάνοφ.


Πηγή