Εξάρχεια: «Βοήθεια, με βιάζουν» – Η συγκλονιστική περιγραφή του ανθρώπου που έσωσε τη δημοσιογράφο Ελπινίκη Χαγιά από βιασμό (video)

August 6, 2022

Λίγες ώρες μετά την σύλληψη του Μαροκινού, ο οποίος κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να βιάσει την 40χρονη δημοσιογράφο Ελπινίκη Χαγιά, η Ελληνική Αστυνομία έκανε έφοδο στο κτίριο όπου κρυβόταν ο 26χρονος φερόμενος ως δράστης.

Διαφ.

ad1

Κατά την επιχείρηση στο κτίριο στα Εξάρχεια που τελούσε υπό κατάληψη, έγιναν οκτώ προσαγωγές. Ανακουφισμένη από τις εξελίξεις, η δημοσιογράφος που δέχτηκε την επίθεση κάνει έκκληση να μην αφεθεί ελεύθερος ο δράστης.

if (width < 1024+1) //Εμφάνιση μέχρι { }

«Σώριασμα» στο Σαββατοκύριακο από τον Κώστα Λεφάκη: Εκτεθειμένοι σε μεγάλους κινδύνους Ταύροι, Ζυγοί και...

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

«Σώριασμα» στο Σαββατοκύριακο από τον Κώστα Λεφάκη: Εκτεθειμένοι σε μεγάλους κινδύνους Ταύροι, Ζυγοί και...


Πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί τους στο κτίριο αυτό διέμενε και ο άνδρας που συνελήφθη χθες στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα για την απόπειρα βιασμού. Το περιστατικό συνέβη πριν από τρεις εβδομάδες. Για καλή της τύχη από το σημείο περνούσε ένας 35χρονος, ο οποίος άκουσε τις φωνές και προσπάθησε να σώσει την δημοσιογράφο.

“Ξαφνικά την ώρα που κατέβαινε από το σπίτι μου, άκουσα μία γυναικεία φωνή ‘βοήθεια με βιάζουν’. Εκείνη την ώρα βγήκα από το ΙΧ και άφησα το αμάξι με αναμμένη την μηχανή. Έτρεξα στο σημείο και είδα την κοπέλα να κυνηγάει έναν αλλοδαπό”, λέει ο 35χρονος και περιγράφει στη συνέχεια ότι έτρεξε κι εκείνος να πιάσει τον δράστη.

«Ντου» της ΕΛ.ΑΣ σε κατάληψη στα Εξάρχεια: Εκεί κρυβόταν ο Μαροκινός που επιχείρησε να βιάσει τη δημοσιογράφο Ελπινίκη Χάγια

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. γινε νωρίτερα σήμερα για την εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, στην περιοχή των Εξαρχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται για κατάληψη αναρχικών. Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο είχε ενοικιαστεί από αλλοδαπό, ο οποίος όμως δεν κατέβαλλε ποτέ μίσθωμα και εκεί πολλές φορές έβρισκαν κατάλυμα κακοποιοί και φυγόποινοι.

Σε αυτό το κτίριο φέρεται να είχε βρει καταφύγιο και ο Μαροκινός που είχε αποπειραθεί να βιάσει τη δημοσιογράφο Ελπινίκη Χάγια στην περιοχή των Εξαρχείων και συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία και απόπειρα βιασμού της δημοσιογράφου (στις 14 Ιουλίου). Παράλληλα, ένταση σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στην πλατεία Εξαρχείων, όπου είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση κατά των βιασμών.

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

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί εκείνη τη μέρα, στα Εξάρχεια, ακόμη ένας άνδρας, 21 ετών, σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί ποινική δικογραφία για συνέργεια σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ληστεία. Πρόκειται για έναν Αιγύπτιο, ο οποίος είχε το ρόλο τσιλιαδόρου στην υπόθεση.


Πηγή