Σοκ στην Σκόπελο: 5χρονος μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Βόλου

August 6, 2022

Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μεταφέρθηκε ένα παιδί μόλις 5 ετών από τη Σκόπελο στο Βόλο.

Διαφ.

Δείτε επίσης: «Ανέστησαν» τρίχρονη με κορωνοϊό οι γιατροί – Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού

if (width < 1024+1) //Εμφάνιση μέχρι { }

Στο φως το «μυστικό» της Άντζελας Γκερέκου: «Το εκμυστηρεύομαι για πρώτη φορά... Μετά την κόρη μου ήθελα να...»

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Στο φως το «μυστικό» της Άντζελας Γκερέκου: «Το εκμυστηρεύομαι για πρώτη φορά... Μετά την κόρη μου ήθελα να...»


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ ο 5χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα τα ξημερώματα από τη Σκόπελο, που βρισκόταν, στο νοσοκομείο Βόλου.

Το αγοράκι τραυματίστηκε κάτω από άγνωστες – μέχρι στιγμής – συνθήκες το απόγευμα της Παρασκευής, στο νησί.

Η διακομιδή του έγινε στη 01:40 με θαλάσσιο ταξί. Στη συνέχεια το παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου για νοσηλεία.

Κορωνοϊός: Τραγική ανατροπή με το 3χρονο κοριτσάκι που νοσηλευόταν στο «Αγλαΐα Κυριακού» - Δυστυχώς έφυγε από τη ζωή (video)

Ένα τρίχρονο κοριτσάκι, το οποίο είχε διαγνωστεί θετικό στον κορωνοϊό, κατέληξε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», έπειτα από βραχεία νοσηλεία.

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

Πρόκειται για το όγδοο ανήλικο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας και το τέταρτο μέσα στο 2022.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), δεν έχει καταγραφεί θάνατος ανηλίκου τους τελευταίους επτά μήνες. Ο πιο «βαρύς» μήνας αναφορικά με τις απώλειες ανηλίκων ήταν ο περασμένος Ιανουάριος οπότε κατέληξαν λόγω επιπλοκών της λοίμωξης covid 3 παιδιά και έφηβοι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το παιδί νοσούσε με λοίμωξη covid-19 και την τρίτη ημέρα της νόσου υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Θριάσιο όπου έγινε ανάταξη και διασωλήνωση του παιδιού. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο εφημερεύον παιδιατρικό νοσοκομείο. Ωστόσο, η νοσηλεία του δεν κράτησε παρά ένα 24ωρο.

Παρά τις σκληρές προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, η 3χρονη κατέληξε το μεσημέρι της Παρασκευής. Πλέον, περισσότερα στοιχεία για την μοιραία καρδιακή ανακοπή και τη συσχέτισή της με τη λοίμωξη covid που είχε εκδηλώσει, θα δώσει ενδεχομένως η ιατροδικαστική έκθεση.

Συναγερμός Ματίνας Παγώνη: «Ιδιαίτερα μεταδοτική η Όμικρον 5» - Τι πρέπει να κάνουν όσοι νοσούν

Για την πορεία του κορωνοϊού και τα κρούσματα μίλησε η Ματίνα Παγώνη. Παράλληλα, σε μία αποκάλυψη προχώρησε ο Θάνος Πλεύρης για τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια που πρόκειται να έρθουν στην Ελλάδα

«Τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται και γι’ αυτό φταίμε εμείς οι ίδιοι, διότι υπάρχει πολύς κόσμος που δεν δηλώνει το θετικό self test» είπε, μιλώντας στο Mega, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Όποιος νοσεί, να το δηλώνει»

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό όποιος νοσεί και κάνει τεστ να το δηλώνει, για να γνωρίζουμε τον συγκεκριμένο αριθμό για τα επιδημιολογικά δεδομένα και για τους υπόλοιπους «σκληρούς» δείκτες.

Η γιατρός ανέφερε πως παρατηρείται τις τελευταίες μέρες μια κάμψη στα κρούσματα, ωστόσο οι θάνατοι αυξάνονται και αυτό δικαιολογείται λόγω της νόσησης ατόμων άνω των 65 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Η Ματίνα Παγώνη εκτίμησε πως από το φθινόπωρο η Επιτροπή Εμβολιασμού θα αρχίσει να προτρέπει για την 3η και 4η δόση του εμβολίου.


Πηγή