Θρίλερ στο Σούνιο: Αγνοούνται δύο κολυμβητές – Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού

August 8, 2022

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των κολυμβητών που αγνοούνται από το μεσημέρι της Κυριακής, στην περιοχή του Σουνίου. Ενώ, για τον εφιάλτη που έζησε, όταν τα ρεύματα τον μετέφεραν από την παραλία Μύτη στο Ποσείδι Χαλκιδικής, όπου γιόρταζε τα γενέθλιά του, 15 ναυτικά μίλια νότια της Κασσάνδρας, μίλησε ο 30χρονος Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία έναν μήνα μετά τη συγκλονιστική του περιπέτεια.

Διαφ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 46χρονο και μια 62χρονη τα ίχνη των οποίων χάθηκαν την ώρα που κολυμπούσαν στην περιοχή παραλία Καπέ στα Λεγραινά Σουνίου.

if (width < 1024+1) //Εμφάνιση μέχρι { }

Καιρός για... πάθος από την Άση Μπήλιου: Ευκαιρίες στα ερωτικά μες στο Δεκαπενταύγουστο για Τοξότες, Υδροχόους και άλλα 2 ζώδια

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Καιρός για... πάθος από την Άση Μπήλιου: Ευκαιρίες στα ερωτικά μες στο Δεκαπενταύγουστο για Τοξότες, Υδροχόους και άλλα 2 ζώδια


Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων κολυμβητών στο Σούνιο συμμετέχουν ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ιδιώτης δύτης και ομάδες εθελοντών καθώς και πλωτά σκάφη του Λιμενικού.

Θρίλερ στη Χαλκιδική: «Ραγίζει» καρδιές η μητέρα του 28χρονου - «Σας εκλιπαρώ βρείτε τον γιο μου» (Video)

Εξανεμίζονται μέρα με τη μέρα οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός ο 28χρονος Μάρτιν από τη Βόρεια Μακεδονία, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από το Σάββατο όταν βούτηξε με τους δύο κολλητούς του στο Ποσείδι Χαλκιδικής, την ώρα που στην περιοχή επικρατούσε καταιγίδα. Ενώ, για το πώς κατάφερε να επιζήσει για 19 ώρες μέσα στη θάλασσα μίλησε στην ΕΡΤ ο 30χρονος Ιβάν από τα Σκόπια που βρέθηκε ζωντανός την Κυριακή στη Χαλκιδική την ώρα που άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον 28χρονο που ήταν μαζί του στο νερό.

Χθες, συνεχίστηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του με τη συμμετοχή τριών πλωτών σκαφών και τεσσάρων περιπολικών οχημάτων του Λιμενικού, όπως επίσης και ομάδων εθελοντών. Οι συνθήκες ήταν ευνοϊκότερες σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, όταν έπνεαν, κατά διαστήματα, άνεμοι εντάσεως επτά μποφόρ.

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

«Ραγίζει» καρδιές η μητέρα του 28χρονου - «Σας εκλιπαρώ βρείτε τον γιο μου»

Σε κατάσταση-σοκ και εκλιπαρώντας για βοήθεια, η μητέρα του Μάρτιν έφθασε από τις ΗΠΑ στη Χαλκιδική. Καταρρακωμένη ζήτησε από τους εθελοντές να πράξουν ό,τι μπορούν για να βρουν τον γιο της. «Σας εκλιπαρώ, βρείτε τον. Κάντε ό,τι μπορείτε, σας ικετεύω!», έλεγε με κλάματα στα μάτια.

Οι διασώστες του ΟΦΚΑΘ την παρέλαβαν νωρίς χθες το πρωί από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και ξεκίνησαν με αυτοκίνητο προς τη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, όπου έριξαν το υποβρύχιο drone για να οργώσουν το βυθό για να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο. Μαζί με τη μητέρα του παλικαριού έφθασαν στη Θεσσαλονίκη και δύο συγγενείς του από τη Βόρεια Μακεδονία αλλά και ο πρόξενος της χώρας.


Η ανάρτηση του αδελφού του Μάρτιν

Την ίδια ώρα, ο αδελφός του Μάρτιν, Γκόραν Γιοβανόβσκι με μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facabook, αναφέρει ότι «αν και πέρασαν τέσσερις ημέρες, δεν χάνουμε τις ελπίδες μας και συνεχίζουμε να ψάχνουμε».

Αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί φίλοι που είστε στην Χαλκιδική, ο Μάρτιν είναι ο μοναδικός από τους τρεις φίλους που ακόμα αγνοείται. Η παρακάτω εικόνα δείχνει ακριβώς το σημείο στον χάρτη που βρέθηκε ο Ιβάν. Υπάρχει μία μεγάλη πιθανότητα να βρίσκεται και ο Μάρτιν στην συγκεκριμένη περιοχή της Χαλκιδικής.

Ζητάμε από όλους να μας βοηθήσουν στις προσπάθειες εντοπισμού του Μάρτιν. Κάθε πιθανή βοήθεια είναι χρήσιμη και το εκτιμούμε.

Είμαι ο αδερφός του Μάρτιν και ζητάω απελπισμένα την βοήθειά σας. Ακόμη και αν πέρασαν τέσσερις μέρες, δεν χάνουμε τις ελπίδες μας και συνεχίζουμε τις έρευνες.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την ομάδα του ΟΦΚΑΘ, τους εθελοντές που συνδράμουν στις έρευνες, το Γενικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι και τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, αλλά και όποιον άλλον βοήθησε στον εντοπισμό του Μάρτιν και των φίλων του».

Έκληση αδερφού αγνοούμενο από Χαλκιδική


Πηγή