Προσοχή! Ο ΕΟΦ ανακαλεί τεστ για τον κορωνοϊό

August 8, 2022

Ανακαλείται παρτίδα με rapid test για τον κορωνοϊό από την αγορά, σύμφωνα με σχετική απόφαση του ΕΟΦ.

Διαφ.

Σε αυτήν αναφέρεται πως το προϊόν είναι το «SARS-CoV-2 Antigen Test (colloidal method) – rapid test» της εταιρείας HANGZHOU BIOER TECHNOLOGY CO. LTD., Kίνας.

if (width < 1024+1) //Εμφάνιση μέχρι { }

Θυμάστε τη Μαρκέλλα από το «Μαρία η Άσχημη»; Αγνώριστη 14 χρόνια μετά το τέλος της σειράς - Πιο κούκλα από ποτέ

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Θυμάστε τη Μαρκέλλα από το «Μαρία η Άσχημη»; Αγνώριστη 14 χρόνια μετά το τέλος της σειράς - Πιο κούκλα από ποτέ


Δείτε επίσης: Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται άμεσα παρτίδα γνωστού συμπληρώματος διατροφής

ΕΟΦ λογότυπο
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Επιπλέον, τονίζεται πως «ο ΕΟΦ αποφασίζει την ανάκληση από την ελληνική αγορά του προϊόντος SARS-CoV-2 Antigen Test (colloidal method) με κωδικούς REF: BS01S1, BSK01M1, BSK01M1S, BSK01S1S της κατασκευάστριας εταιρείας HANGZHOU BIOER TECHNOLOGY CO., LTD., Κίνας, λόγω απόσυρσης της εγγραφής του προϊόντος από τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο, κατόπιν διαπίστωσης εκ μέρους των ισπανικών αρμόδιων αρχών οτι δεν υπάρχουν μελέτες αξιολόγησης της ευαισθησίας και ειδικότητας του».

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

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

Οι διανομείς του εν λόγω προϊόντος οφείλουν να το αποσύρουν άμεσα από την αγορά.

Οι διανομείς του εν λόγω προϊόντος οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τους πελάτες τους προς υλοποίηση της παρούσας και να τηρούν το αρχείο των επιστροφών / ενημέρωσης στη διάθεση του ελέγχου για διάστημα 5 ετών.

ΕΟΦ: Ανακαλείται άρον άρον από τα σούπερ μάρκετ!

ΕΟΦ: Νέος συναγερμός καθώς ανακοίνωσε την απόσυρση πασίγνωστου ενεργειακού ποτού από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Την άμεση ανάκληση πασίγνωστου Energy Drink από τα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά και ολόκληρη την αγορά αποφάσισε ο ΕΦΕΤ έπειτα από εργαστηριακή ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ.

Στην ανάλυση αυτή διαπιστώθηκε πως στο συγκεκριμένο ενεργειακό ποτό εμπεριέχετε η ουσία Sildenafil citrate (σιλδεναφίλη) η οποία και πρόκειται για μια φαρμακευτική δραστική ουσία.

Η ανάκληση αφορά το προϊόν με την επωνυμία «48 hours gold -Ginseng Drink» έπειτα από δειγματοληψία που έγινε σε συσκευασία με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 25.08.23, συσκευασία 150 ml, το οποίο εισάγεται από την Τουρκία από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΜΠΑΛΟΚΑ ΕΕ -TWINS TRADE» που έχει έδρα στο Επιχειρηματικό Πάρκο Πέτρα Γιαλιού Σπάτων, Περιοχή Βούλια-Προκαλήσι.

Έτσι μετά την ανάλυση που έδειξε την σιλδεναφίλη στο εν λόγω προϊόν που δεν είναι επιτρεπόμενη για χρήση σε τρόφιμα, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος και για αυτό μάλιστα διενεργούνται και οι απαραίτητοι έλεγχοι για την τήρηση των οδηγιών.

Τέλος, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές να μην προμηθεύονται αλλά και να καταναλώνουν το συγκεκριμένο ενεργειακό ποτό για το καλό της υγείας του.


Πηγή