Καλάθι του νοικοκυριού: Δείτε τις νέες λίστες προϊόντων που ανακοίνωσαν 16 σούπερ μάρκετ – Σημαντικές μειώσεις (photo-video)

November 17, 2022

Ανακοινώθηκαν οι νέες λίστες προϊόντων που ενέταξε κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο καλαθιού του νοικοκυριού. Παράλληλα, στη Βουλή κατατέθηκε το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο όπου εξειδικεύονται οι απαιτούμενες ρυθμίσεις για την εφαρμογή μεγάλου μέρους του «κοινωνικού πακέτου», τους βασικούς άξονες του οποίου είχε παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Διαφ.

ad1

if (width < 768+1) //Εμφάνιση μέχρι { //////document.write(Base64.decode('PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0idGV4dC1jZW50ZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJzYXNfODAyNjgiPjwvZGl2Pg0KPHNjcmlwdCB0eXBlPSJhcHBsaWNhdGlvbi9qYXZhc2NyaXB0Ij4NCiAgICBzYXMuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7DQogICAgICAgIHNhcy5yZW5kZXIoIjgwMjY4Iik7ICAvLyBGb3JtYXQgOiBJbiBSZWFkICgxeDEpIDF4MQ0KICAgIH0pOw0KPC9zY3JpcHQ+CQkJPC9kaXY+')); }

Όπως προκύπτει, τα νέα «καλάθια» των σούπερ μάρκετ έχουν σημαντικές μειώσεις από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του μέτρου, οι οποίες φτάνουν έως και το -11,3%.

«Δυστυχώς για 10 σερί μέρες θα...»: Ανακοίνωσε τα δυσάρεστα με τον καιρό ο Γιάννης Καλλιάνος!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

«Δυστυχώς για 10 σερί μέρες θα...»: Ανακοίνωσε τα δυσάρεστα με τον καιρό ο Γιάννης Καλλιάνος!


Δείτε τις νέες λίστες που ανακοίνωσαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ για το «καλάθι του νοικοκυριού» εδώ

Σημαντικές μειώσεις στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

  • στα 186, ποσοστό 22%, η τιμή μειώθηκε
  • στα 555, ποσοστό 69% η τιμή παρέμεινε σταθερή
  • και μόλις σε 75, ποσοστό 9%, η τιμή αυξήθηκε ελαφρά στις περισσότερες περιπτώσεις

Αυτό δείχνει ότι το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι αισθητά μειωμένο στις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση (-11,3%) να καταγράφεται στην αλυσίδα My market.

Αναλυτικά οι ποσοστιαίες μεταβολές στο «καλάθι του νοικοκυριού» κάθε αλυσίδας:

Οι νέες λίστες προϊόντων που ανακοίνωσαν 16 σούπερ μάρκετ για το καλάθι του νοικοκυριού

«Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα επιτυγχάνουμε να μειώσουμε μεσοσταθμικά το «καλάθι του νοικοκυριού». Για μια ακόμη εβδομάδα παρατηρούμε πάρα πολλές μειώσεις, ελάχιστες αυξήσεις και μειούμενα στο σύνολο «καλάθια». Η πρωτοβουλία μας αποδίδει καρπούς για τους καταναλωτές», επεσήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.


Πηγή