Συναγερμός στην Κω: Λιμενικοί καταδίωξαν σκάφος λαθροδιακινητή – Άνοιξαν πυρ και το ακινητοποίησαν

November 17, 2022

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την επεισοδιακή καταδίωξη ενός 32χρονου Τούρκου διακινητή, ο οποίος με ταχύπλοο σκάφος είχε αποβιβάσει πρωινές ώρες προχθές στο Σκανδάρι της Κω τουλάχιστον τέσσερις μετανάστες που δεν είχαν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, έφερε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1. Η λιμενική Αρχή της Κω προχώρησε στη σύλληψή του.

Διαφ.

if (width >= 769) //Εμφάνιση από { //////document.write(Base64.decode('PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0idGV4dC1jZW50ZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJzYXNfODAyNjgiPjwvZGl2Pg0KPHNjcmlwdCB0eXBlPSJhcHBsaWNhdGlvbi9qYXZhc2NyaXB0Ij4NCiAgICBzYXMuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7DQogICAgICAgIHNhcy5yZW5kZXIoIjgwMjY4Iik7ICAvLyBGb3JtYXQgOiBJbiBSZWFkICgxeDEpIDF4MQ0KICAgIH0pOw0KPC9zY3JpcHQ+CQkJPC9kaXY+')); }

Δείτε επίσης: Φαρμακονήσι και Σύμη: Εντοπισμός τριών σορών από το λιμενικό

Ο ψαράς Σμάλιος Σακελλαρής μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό και σημείωσε: «Είδα ένα σκάφος να προσπαθεί να φύγει στα ελληνικά νερά. Υπήρχε στην αρχή ένα σκάφος δικό μας και μετά ένα δεύτερο δικό μας που πέρασε από κοντά με μεγάλη ταχύτητα και να προσπαθεί να το αναχαιτίσει».

«Σε κάποια στιγμή ερχόντουσαν τόσο κοντά που νόμιζα ότι θα γίνει ατύχημα. Ήταν μια κανονική ναυμαχία» συμπλήρωσε.

Το ταχύπλοο ήταν χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, ενώ στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού ο 32χρονος χειριστής του δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα με κατεύθυνση τις τουρκικές ακτές.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση προειδοποιητικών βολών από το Λιμενικό σε ασφαλή τομέα. Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα του ταχύπλοου, το οποίο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του ως διακινητής.

Κατόπιν επισταμένων ερευνών στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκαν τέσσερις αλλοδαποί, εκ των οποίων οι δύο ήταν ανήλικοι.


Πηγή

Διαβάστε επίσης:

ΚΑΙΡΟΣ - Δημοφιλείς προγνώσεις

Καιρός Αθήνα Καιρός Θεσσαλονίκη Καιρός Λάρισα Καιρός Ιωάννινα
Καιρός Πάτρα Καιρός Πτολεμαΐδα Καιρός Τρίκαλα Καιρός Σέρρες
Καιρός Βόλος Καιρός Αγρίνιο Καιρός Ηράκλειο, Κρήτη Καιρός Πύργος
Όλες οι Πόλεις