Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να γυμναζόμαστε;

November 18, 2022
Το πρωί
Source: jenny.gr

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η άσκηση είναι καλή για εσάς, αλλά πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να την κάνετε; Αποδεικνύεται ότι η απάντηση μπορεί να εξαρτάται από τους στόχους σας. Αν θέλετε να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος, οι πρωινές προπονήσεις είναι ιδανικές. Αλλά αν στοχεύετε σε υψηλές επιδόσεις, δύναμη και δύναμη, η απογευματινή άσκηση μπορεί να είναι καλύτερη. Στο τέλος, όμως, η γυμναστική ανά πάσα στιγμή είναι καλύτερη από το να μην γυμνάζεσαι καθόλου. Έτσι, αν δεν μπορείτε να το χωρέσετε το πρωί ή το απόγευμα, μην αφήσετε αυτό να σας εμποδίσει να κινηθείτε και να βελτιώσετε την υγεία σας!

Διαφ.

Το πρωί

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η πρωινή άσκηση είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε την προπόνησή σας. Πρώτον, υπάρχουν λιγότεροι περισπασμοί και είναι πιο πιθανό να τηρήσετε τη ρουτίνα σας. Δεύτερον, θα αποκομίσετε τα οφέλη της αυξημένης παραγωγικότητας όλη την ημέρα. Και τέλος, η πρωινή άσκηση έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Επομένως, αν ψάχνετε την καλύτερη ώρα για να ιδρώσετε, μην κοιτάξετε περισσότερο από το πρώτο πράγμα το πρωί.

Πριν το πρωινό
Source: d1heoihvzm7u4h.cloudfront.net

Διαφ.

Πριν το πρωινό

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να κάψουν λίπος όταν ασκούνται και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουν αυτό είναι να ασκούνται το πρωί πριν το πρωινό. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ασκούνταν πριν φάνε πρωινό έκαιγαν περισσότερο λίπος και είδαν συνολικά καλύτερα αποτελέσματα από εκείνους που δεν το έκαναν. Επομένως, εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητές σας να καίτε θερμίδες, φροντίστε να ασκηθείτε πρώτο πράγμα το πρωί.

Απόγευμα
Source: www.newmoney.gr

Απόγευμα

Αν και οι πρωινές προπονήσεις μπορεί να είναι βέλτιστες για κιρκάδιους ρυθμούς, η απογευματινή άσκηση τείνει να είναι ελαφρώς πιο αποτελεσματική. Συνολικά, λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια οφέλη για την υγεία σας που παρέχει η άσκηση, η καλύτερη στιγμή για άσκηση είναι κάθε φορά που μπορείτε να κινήσετε το σώμα σας και να δυναμώσετε την καρδιά σας. Ωστόσο, εάν αναζητάτε επιπλέον κίνητρο ή αποτελεσματικότητα, η απογευματινή άσκηση μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Αργά το βράδυ
Source: www.newmoney.gr

Διαφ.

Αργά το βράδυ

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την άσκηση τις αργές βραδινές ώρες. Πρώτον, η μυϊκή δύναμη, η ευελιξία, η απόδοση ισχύος και η αντοχή είναι όλα καλύτερα το βράδυ από ό,τι το πρωί. Επιπλέον, οι άνθρωποι που ασκούνται το βράδυ τείνουν να κοιμούνται καλύτερα από εκείνους που ασκούνται το πρωί. Αυτό συμβαίνει επειδή η άσκηση νωρίς το βράδυ βοηθά στη μείωση των νυχτερινών ξυπνημάτων. Επιπλέον, οι απογευματινές ή βραδινές προπονήσεις μπορεί να δώσουν ώθηση στην απόδοσή σας, καθώς θα έχετε περισσότερη ενέργεια αυτή την ώρα της ημέρας.

Πριν από την εργασία
Source: media.oneman.gr

Πριν από την εργασία

Εάν θέλετε να είστε δραστήριοι όλη την ημέρα, η γυμναστική το πρώτο πράγμα το πρωί μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της δραστηριότητας. Μια μελέτη του 2012 στο Medicine & Science in Sports & Exercise διαπίστωσε ότι η άσκηση κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται υπέροχα και απελευθερώνει ενδορφίνες που σας κάνουν χαρούμενους. Η προπόνηση το πρωί πριν από τη δουλειά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να παραμείνετε συνεπείς με τις προπονήσεις σας, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν προγραμματίσει λιγότερες κοινωνικές και επαγγελματικές εκδηλώσεις για το πρωί.

Διαβάστε επίσης: