Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη

December 7, 2023

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη

Διαφ.

Το περιστατικό φρικτής κακοποίησης του χάσκι στην Αράχωβα συνεχίζει να απασχολεί αρχές και κοινή γνώμη. Ένα σκυλάκι πέθανε, γιατί σε μια γραφική μικρή πόλη της Ελλάδας κυκλοφορεί ένας (ή πολλοί) ψυχικά διαταραγμένος που βασανίζει αθώα πλάσματα, και κάποιοι ακόμα που τον καλύπτουν.

Κυρίως εξαιτίας του τελευταίου είναι που ο χειμερινός προορισμός τρώει cancel από το ίντερνετ. Όντας μέσα στη high season, κόσμος που είχε κλείσει ή σκεφτόταν να κλείσει διακοπές στην Αράχωβα ακυρώνει τη διαμονή του, δηλώνοντας έτσι την κατηγορηματική εναντίωσή του όχι μόνο στο έγκλημα που διαπράχτηκε προφανώς, αλλά και στη στάση που κρατούν οι κάτοικοι. Μάλιστα, αυτόπτης μάρτυρας που φέρεται να είδε τον δράστη δεν επιθυμεί υπό τον καθεστώς φόβου, να δώσει επίσημη κατάθεση.

Έκκληση για μποϊκοτάζ κάνει και το καταφύγιο ζώων A Little Shelter, που μέσα από post συγκεντρώνει τα δεδομένα της υπόθεσης και κλείνει ζητώντας από τον κόσμο να μην επισκεφτεί την Αράχωβα για τις χειμερινές διακοπές του.

Η συγκεκριμένη στάση του ίντερνετ προκάλεσε την απάντηση των ξενοδόχων της Αράχωβας, με την πρόεδρό τους ειδικότερα, να δημοσιεύει το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα μηνύματα μίσους και ιδεοληψίας από φιλοζωικές ομάδες που προτρέπουν τους επισκέπτες της Αράχωβας να μην ξανάρθουν, λόγω του ότι βασανίστηκε από έναν ή περισσότερους ανθρώπους στην Αράχωβα και αργότερα κατέληξε, το υπέροχο σκυλάκι με όνομα – Όλιβερ, το οποίο ήταν γνωστό σε όλους μας και κυκλοφορούσε στους δρόμους και σοκάκια της Αράχωβας.

Η αποτρόπαια αυτή πράξη ουδεμία σχέση έχει με τους κατοίκους της Αράχωβας και τους επιχειρηματίες του τουρισμού!

Δεν είναι δυνατό να δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία στο διαδίκτυο και και σε κάποιες online εφημερίδες – blog, για έναν ή περισσότερους κακοποιητές τον/τους οποίο/ους εννοείται, ότι αν γνωρίζαμε θα είχαμε συνεισφέρει στη άμεση σύλληψή του/ς. Δεν συγκαλύπτουμε κακουργηματικές πράξεις σε ζωάκια!!!!

Με τη λογική αυτή μην ξαναπάμε στην Σαλαμίνα διότι έγινε ανθρωποκτονία!

Επίσης όλα αυτά τα χρόνια είμαστε αποδέκτες εκατοντάδων παρατειμένων σκυλιών από τους ζωόφιλους επισκέπτες της Αράχωβας, τα οποία φροντίζουμε με συμμετοχή του Δήμου και των κατοίκων!

Όλοι οι κάτοικοι της Αράχωβας τάσσονται κατά αυτού του περιστατικού και όλοι μας επιθυμούμε να βρεθεί ο δράστης άμεσα ο/οι δράστης/ες και να λάμψει η αλήθεια!

Με εκτίμηση

Καλούσα Ναυπακτίτου

Πρόεδρος Ξενοδόχων και

Ενοικιαζομένων Δωματίων Αράχωβας»

Δυστυχώς όμως, από την πρώτη στιγμή παρατηρούμε μια τάση προς συγκάλυψη του περιστατικού ακραίας βίας που οδήγησε στο θάνατο ένα σκυλάκι. Κι αυτή δεν μπορεί παρά να προκαλεί υποψίες σε όποιον παρακολουθεί την υπόθεση. Ο δήμαρχος για παράδειγμα, σε δήλωσή του είπε «Οι πρώτοι που ενδιαφερόμαστε και είμαστε οργισμένοι και θέλουμε να βρεθεί, αν υπάρχει ένοχος, είμαστε εμείς», υπονοώντας ότι το έγκλημα υπάρχει περίπτωση να ήταν τελικά… αυτοτραυματισμός (;) ή κάτι από αυτά που κάνουν μεταξύ τους τα ζώα. Να βιάζονται με αιχμηρά αντικείμενα δηλαδή…

Επίσης, γίνεται λόγος για ξηλωμένες κάμερες στην περιοχή, προκειμένου να μην αποκαλυφτεί ο δράστης. Όπως έγινε γνωστό, πιθανότατα έχει καταστραφεί υλικό από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε μαγαζί δίπλα στο σπίτι του ιδιοκτήτη του Όλιβερ.

Ο πρώην παίκτης του Survivor που κατηγορείται

Παρ’ όλα αυτά, οι αρχές φέρονται να έχουν υπόπτους, εκ των οποίων δύο άτομα με παρουσία σε δημοφιλή reality. Ο ένας μάλιστα φαίνεται να διατηρούσε και τουριστικό κατάλυμα στην περιοχή και παρελθόν σε κακοποιήσεις ζώων. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, ο οποίος ανέβασε stories όπου ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση και πως διαθέτει και άλλοθι.

Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε να συλληφθεί/ούν ο/οι δράστης/ες και να τιμωρηθούν και όσοι επιχείρησαν να τον καλύψουν. Η σιωπή και η συγκάλυψη είναι συνενοχή.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: