Το 99% δεν βρίσκει τη σωστή απάντηση: Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε πόσα τρίγωνα υπάρχουν σε αuτήv την εικόνα

December 8, 2023

Το 99% δεν βρίσκει τη σωστή απάντηση: Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε πόσα τρίγωνα υπάρχουν σε αuτήv την εικόνα

Διαφ.

Χαμός επικρατεί στο διαδίκτυο με τρίγωνα τα οποία οι χρήστες αδυνατούν να υπολογίσουν και δεν πιστεύουν ότι είναι τόσα πολλά.

Μια εικόνα με ένα τρίγωνο έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες, καθώς πρόκειται για μια ακόμα οπτική ψευδαίσθηση. Το βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok ο Hectic Nick (@hecticnick) δείχνει μια εικόνα που περιέχει πολλά τρίγωνα: «Φαίνεται απλό, αλλά δεν είναι εύκολο», είπε, «Επιτρέψτε μου να ξέρω πόσα νομίζετε ότι υπάρχουν».

Οι χρήστες του TikTok έσπευσαν να λύσουν τον «γρίφο» με την πιο δημοφιλή απάντηση να είναι 4 τρίγωνα, ενώ άλλοι απάντησαν από 7 έως 15. Ωστόσο καμία από τις παραπάνω απαντήσεις δεν ήταν σωστή.

Παρακάτω, το βίντεο στο TikTok

@hecticnick Only 1 percent of people get this right! #fyp #opticalillusion ♬ You Are Enough – Sleeping At Last

Η σωστή απάντηση είναι 18 τρίγωνα και την βρίσκει μόνο το 1% του πληθυσμού. Μιλώντας για την σημασία των οπτικών ψευδαισθήσεων, οι επιστήμονες Kim Ransley και Alex O. Holcombe από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ ανέφεραν στο The Conversation: «Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μας δείχνουν ότι δεν έχουμε άμεση πρόσβαση στην πραγματικότητα. Μπορούν επίσης, να δώσουν μια ιδέα της νοητικής επεξεργασίας που προσφέρει η εμπειρία μας από τον ορατό κόσμο.

Πράγματι, η επεξεργασία που συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλό μας είναι η βάση για πολλές ψευδαισθήσεις. Αντί να μεταφέρει πληροφορίες από τα μάτια μας σε σχεδόν ακατέργαστη μορφή όπως θα έκανε μια κάμερα, ο εγκέφαλος προσπαθεί να προσδιορίσει τι υπάρχει στην πραγματικότητα εκεί έξω. Όταν οι πληροφορίες που εισέρχονται στο μάτι είναι διφορούμενες, ο εγκέφαλος πρέπει να κάνει εικασίες».

Πηγή

Διαβάστε επίσης: