«Πονούσες αφόρητα μα δεν έκλαψες, έμεινες όρθιος»: Ράγισαν και οι πέτρες στον επικήδειο για τον 31χρονο Γιώργο

December 30, 2023

«Πονούσες αφόρητα μα δεν έκλαψες, έμεινες όρθιος»: Ράγισαν και οι πέτρες στον επικήδειο για τον 31χρονο Γιώργο

Διαφ.

Ο επικήδειος, που εκφώνησε ο διμοιρίτης του Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του, μετά τον τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα, στα επεισόδια στο Ρέντη, προκαλεί σπαραγμό.

Ο 31χρονος αστυνομικός κηδεύτηκε σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι, στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, όπου συνάδελφοι τον αποχαιρέτησαν, μη μπορώντας να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Όλοι οι διμοιρίτες στην κηδεία του Γιώργου Λυγγερίδη

Τουλάχιστον 50 άτομα από τη διμοιρία, στην οποία υπηρετούσε, για δέκα περίπου χρόνια, ο Γιώργος Λυγγερίδης, ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη, για να αποχαιρετίσουν τον συνάδελφο και φίλο τους.

Ο συγκλονιστικός επικήδειος για τον 31χρονο αστυνομικό

«Στάθηκες απέναντι σε αυτούς που σήμερα κρύβονται πίσω από τον μπαμπά, τη μαμά και τον δικηγόρο της ομάδας τους. Σε παραδώσαμε ζωντανό με 9 παλμούς. Μην ανησυχείς Γιώργο, θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Αποτελούσες και αποτελείς πρότυπο αστυνομικού και τώρα θα αποτελείς και αθάνατο ήρωα. Αυτό είσαι.

Τραυματίστηκες θανάσιμα στο πεδίο της μάχης για να εξασφαλίσεις κοινωνική ειρήνη. Αυτή ήταν η αποστολή μας, η διαφύλαξη των δημοκρατικών αξιών. Κοίτα πόσοι έχουν έρθει για σένα εδώ, είναι πάρα πολλοί. Οι γονείς σου δεν απουσίασαν ποτέ. Την αγαπημένη σου αδερφή εμείς θα την προστατεύουμε και θα τη στηρίξουμε, το ίδιο και τους περήφανους γονείς σου. Σε ευχαριστούμε για όλα αυτά που μας έδωσες, τις ατελείωτες χαρούμενες στιγμές, το πηγαίο χαμόγελό σου. Έγινες ήρωας και ήρωας θα παραμείνεις. Καλό παράδεισο και καλή αντάμωση».

Μόλις ολοκληρώθηκε ο επικήδειος, οι συνάδελφοί του φώναξαν «Αθάνατος».

Πηγή

Διαβάστε επίσης: