Πόσες μέρες διατηρούνται τα βραστά αυγά στο ψυγείο

April 23, 2024

Πόσες μέρες διατηρούνται τα βραστά αυγά στο ψυγείο

Διαφ.

Οι ειδικοί προειδοποιούν να κρατάμε τα αυγά μας… μακριά από την πόρτα του ψυγείου καθώς εκεί σημειώνονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες, αλλά αντίθετα να τα βάζουμε κοντά στην «πλάτη» του.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι συχνές διακυμάνσεις τους αυξάνουν τον κίνδυνο αλλοίωσης ειδικά των ευπαθών τροφών, για αυτό και δεν πρέπει να αφήνουμε ποτέ τα βραστά αυγά εκτός ψυγείου για περισσότερες από δύο ώρες (ή ακόμη και μία) όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου.

eggs

Σε αυτές τις θερμοκρασίες, δεν αποκλείεται να πολλαπλασιαστούν τα παθογόνα βακτήρια μέσα στο αυγό και να αρρωστήσουμε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους ειδικούς του American Egg Board, αν δεν έχουμε αφαιρέσει τα τσόφλια, μπορούμε να κρατήσουμε ένα βραστό αυγό στο ψυγείο έως και μια εβδομάδα.

Ωστόσο, ένα καθαρισμένο βραστό αυγό πρέπει να καταναλωθεί την ίδια μέρα που το ξεφλουδίσαμε! Αυτό σημαίνει πως μετά το τσούγκρισμα, τα αυγά πρέπει να τρώγονται άμεσα!

Τι σημαίνει λοιπόν αυτό; Πως τα βραστά αυγά διατηρούνται στο ψυγείο πολύ λιγότερες ημέρες από τα ωμά, που μπορούν να αντέξουν από τρεις έως και πέντε εβδομάδες μετά την αγορά.

how to store hard boiled eggs 0922 2000 18d486445378451aa8d276675fa20cb9 1

Αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς συμβαίνει επειδή καθώς βράζουμε τα αυγά, το τσόφλι αποδυναμώνεται αφήνοντας γυμνούς πόρους, από όπου μπορούν να εισέλθουν βακτήρια και να μολύνουν το εσωτερικό του αυγού.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: