Γεωργιάδης για Καλλιάνο: «Κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε – Τηρήθηκε απόλυτα η νόμιμη διαδικασία»

April 25, 2024

Γεωργιάδης για Καλλιάνο: «Κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε – Τηρήθηκε απόλυτα η νόμιμη διαδικασία»

Διαφ.

«Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια», τονίζει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στα social media, απαντώντας στα όσα κατήγγειλε χθες ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος.

Στη χθεσινή του ανάρτηση, ο κ. Καλλιάνος αναφέρθηκε στην περιπέτεια υγείας του πατέρα του, καταγγέλλοντας ότι ο ίδιος και ο αδελφός του παρακαλούσαν τους γιατρούς να γίνει εισαγωγή του σε ΜΑΦ, αυτό δεν έγινε, και ο πατέρας του έπαθε ανακοπή και διασωληνώθηκε. «Επειδή αυτό που έπαθε ο πατέρας μου θα το έχουν πάθει πολλοί άνθρωποι, δεν μπορούν να φανταστούν τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδελφό μου», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η ανάρτηση Γεωργιάδη

Απαντώντας σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει ότι «η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια» και «κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας», ενώ τονίζει ότι «και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως».

«Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα», προσθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου και @kallianos, πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα. Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του. Άλλωστε έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβανομαι τον πόνο.

Όμως, οφείλω να ξεκαθαρίσω για την ορθή ενημέρωση του κοινού, ορισμένα πράγματα:

Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια. Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία.

Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια.

Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως. Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε.

Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουν με γνώση, συνείδηση, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό.

Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα», γράφει αναλυτικά ο υπουργός Υγείας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: