Ευχάριστα νέα για την Κέιτ Μίντλεντον σήμερα – Auτός είναι ο νέος τίτλος της

April 25, 2024

Ευχάριστα νέα για την Κέιτ Μίντλεντον σήμερα – Auτός είναι ο νέος τίτλος της

Διαφ.

Κέιτ Μίντλεντον: Τιμήθηκε από τον βασιλιά Κάρολο για την δημόσια προσφορά της – Ένας νέος τίτλος και ιδιαίτερα σημαντικός για την πριγκίπισσα της Ουαλίας

Μια πολύ τιμητική και μοναδική διάκριση έλαβε η Κέιτ Μίντλεντον από τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος θέλησε να την τιμήσει για την χρόνια δημόσια προσφορά της. Συγκεκριμένα, ο 75χρονος Βρετανός μονάρχης έχρισε την μέλλουσα βασίλισσα «Μέλος του τάγματος των Συντρόφων της Τιμής».

Πιο αναλυτικά, η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας έγινε «Βασιλική Σύντροφος» του τάγματος, που ιδρύθηκε το 1917 από τον βασιλιά Γεώργιο Ε’ για να απονέμεται σε άτομα που έχουν διακριθεί στους τομείς της Τέχνης, των Επιστημών, της Ιατρικής και της δημόσιας προσφοράς.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Βρετανικού Τύπου, η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας στο οποίο απονέμεται η εξαιρετική ιστορική διάκριση. Πηγές από το παλάτι υποστηρίζουν πως η κίνηση του βασιλιά προς τη νύφη του, Κέιτ εμπεριέχει έναν συμβολισμό, δηλαδή την εκτίμηση που τρέφει ο Βρετανός μονάρχης για την πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Η απονομή της διάκρισης στην Κέιτ Μίντλεντον δεν έγινε απευθείας από τον μονάρχη αλλά από το υπουργικό συμβούλιο, μετά από πρόταση του βασιλιά Κάρολου.

1 58

Το «Τάγμα των Συντρόφων της Τιμής» περιλαμβάνει μόνο 60 μέλη. Η τιμητική διάκριση στη μέλλουσα βασίλισσα εικάζεται πως έγινε την Δευτέρα, 22 Απριλίου ή την Τρίτη, 23 Απριλίου ενώ την ίδια στιγμή ο βασιλιάς απένειμε τιμητικές διακρίσεις και σε άλλα μέλη του οίκου των Ουίνδσορ.

Μεταξύ άλλων τιμήθηκε και η βασίλισσα Καμίλα με τον τίτλο της «Πρώτης Κυρίας του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας», τίτλος που είθισται να απονέμεται στον ή στην σύζυγο του εκάστοτε μονάρχη.

Πηγή: Grace


Πηγή

Διαβάστε επίσης: