Ροζ Πανσέληνος 2024: Απόψε η εντυπωσιακή πανσέληνος του Απριλίου

April 25, 2024

Ροζ Πανσέληνος 2024: Απόψε η εντυπωσιακή πανσέληνος του Απριλίου

Διαφ.

Απόψε η εντυπωσιακή πανσέληνος Απριλίου 2024 που είναι γνωστή και ως «Ροζ Φεγγάρι». Πότε θα δούμε την επόμενη πανσέληνο.

Τα μάτια όλων είναι απόψε στραμμένα στον ουρανό καθώς στις 2:49 τα ξημερώματα θα κορυφωθεί η «ροζ πανσέληνος», γνωστή και ως «Πασχαλινό Φεγγάρι». Η ροζ Πανσέληνος ή αλλιώς η πανσέληνος του Απριλίου πήρε το όνομά της από τα ροζ αγριολούλουδα Phlox subulata της Βόρειας Αμερικής που συχνά ανθίζουν αυτή την περίοδο.

b8e00c1f 5292197 1

Τι το διαφορετικό έχει η «Ροζ Πανσέληνος» ή «Πασχαλινό Φεγγάρι»

Η καλύτερη στιγμή της «ροζ πανσελήνου» που αξίζει να την αιχμαλωτίσετε και φωτογραφικά θα είναι στις 02:49 ώρα Ελλάδος. Η «ροζ πανσέληνος» πήρε το όνομά της από τα ροζ αγριολούλουδα phlox που είναι ενδημικά της Βόρειας Αμερικής και είθισται να ανθίζουν αυτό τον μήνα.

Σύμφωνα με το Farmers’ Almanac, τα αγριολούλουδα αυτά προσελκύουν πεταλούδες που προαναγγέλλουν την άφιξη της άνοιξης. Σημειώνεται ότι τα ονόματα όλων των πανσελήνων προέρχονται από τα φυσικά φαινόμενα, την χλωρίδα και την πανίδα που παρατηρείται κατά την εκάστοτε εποχή που λαμβάνει χώρα η πανσέληνος. Οπότε μην περιμένετε να δείτε ένα έντονο ροζ φεγγάρι αλλά κρατήστε στα υπόψιν ότι η συγκεκριμένη ονομασία προέκυψε με αφορμή την άνθηση του εν λόγω φυτού με τα ροζ λουλούδια.

135e8b25 5855905

Ποιες άλλες ονομασίες χρησιμοποιούνται για το ροζ φεγγάρι

Το Φεγγάρι που σπάει τον πάγο

Το Φεγγάρι των φυτών και των θάμνων

Το Φεγγάρι που τα ρεύματα είναι και πάλι πλωτά

Το Φεγγάρι που εμφανίζεται το κόκκινο γρασίδι

Το Φεγγάρι του βατράχου.

Το «ροζ φεγγάρι» συμπίπτει, επίσης, με πολλές θρησκευτικές γιορτές. Στο χριστιανικό εκκλησιαστικό ημερολόγιο λέγεται «πασχαλιάτικο φεγγάρι», καθώς είναι η πανσέληνος πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα.

Ποιες είναι οι ονομασίες για τις επόμενες πανσελήνους του 2024
23 Μαΐου: Φεγγάρι λουλουδιών

21 Ιουνίου: Strawberry moon

21 Ιουλίου: Buck moon

19 Αυγούστου: Σελήνη οξύρρυγχου

17 Σεπτεμβρίου: Φεγγάρι συγκομιδής

17 Οκτωβρίου: Το φεγγάρι του κυνηγού

15 Νοεμβρίου: Σελήνη κάστορα

15 Δεκεμβρίου: Κρύο φεγγάρι.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: