Άγιος Παΐσιος: Πότε και σε ποιο κανάλι θα δούμε τον δεύτερο κύκλο της σειράς

May 2, 2024

Άγιος Παΐσιος: Πότε και σε ποιο κανάλι θα δούμε τον δεύτερο κύκλο της σειράς

Διαφ.

Η θρησκευτική βιογραφική σειρά αφιερωμένη στη ζωή του «Αγίου Παισίου» κέρδισε την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των τηλεθεατών και τώρα αδημονούν για το πότε θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος της.

Ο «Άγιος Παΐσιος, Από τα Φάρασα στον Ουρανό», η εξαιρετική δραματική σειρά θρησκευτικού περιεχομένου του MEGA που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές τόσο από πλευράς τηλεθεατών όσο και από πλευράς τηλεκριτικών αναμένεται να επιστρέψει δυναμικά στις οθόνες μας με τον δεύτερο κύκλο επεισοδίων.

Άγιος Παΐσιος: Πότε θα δούμε τον δεύτερο κύκλο της σειράς;

Το σενάριο της σειράς υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας, τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης ενώ ένα εξαίρετο καστ ηθοποιών πλαισιώνει τον πρωταγωνιστή Προκόπη Αγαθοκλέους που παραδίδει ρεσιτάλ ερμηνείας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η προβολή του δεύτερου κύκλου της σειράς, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη νέα τηλεοπτική σεζόν 2024-2025 στο MEGA. Αυτό που μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν η σειρά θα ενταχθεί στη πρώτη φουρνιά του νέου προγράμματος ή θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του MEGA το δεύτερο μισό της σεζόν δηλαδή μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Πρωταγωνιστής είναι ξανά ο Προκοπής Αγαθοκλέους, τον οποίο απολαύσαμε και στην πρώτη σεζόν του σίριαλ. Στο πλευρό του θα δούμε πολλούς ηθοποιούς. Μεταξύ αυτών, ανάμεσά τους θα δούμε τη Στέλλα Κωστοπούλου, τον Χρήστο Λούλη αλλά και τον Ιωάννη Αθανασόπουλο.

Άγιος Παΐσιος: Ο πρώτος κύκλος της σειράς επιστρέφει στις οθόνες μας τη Μεγάλη Εβδομάδα

Paisios 8eab6

Ο πρώτος κύκλος της σειράς που σύστησε στο τηλεοπτικό κοινό την ζωή του Αγίου Παισίου , επιστρέφει ξανά τη Μεγάλη Πέμπτη, στο Mega, και όσοι το έχασαν ή όσοι το απήλαυσαν και επιθυμούν να το ξαναδούν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ξανά τα επεισόδια του πρώτου κύκλου «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαίου θα προβληθούν τα 2 πρώτα επεισόδια της σειράς στις 17:40. Την Μεγάλη Παρασκευή θα προβληθούν τα επόμενα δύο επεισόδια στις 17:40. Ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα απολαύσουμε επεισόδια της καθηλωτικής σειράς στις 18.30 το απόγευμα, αλλά και στις 21.00 το βράδυ.

Η ιστορική-βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος», με ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών, ακολουθεί την πορεία του Αγίου Παϊσίου, από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει.

Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης.

H σειρά παρουσιάζει τη ζωή του Αγίου Παϊσίου και της οικογένειάς του και καταγράφει την πορεία του προς τον μοναχισμό. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

«Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό»: Το σενάριο του πρώτου κύκλου

Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα.

Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή.

Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια. Αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου. Έπειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία.

Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου

Στον ρόλο του Αγίου Παϊσίου, ο Προκόπης Αγαθοκλέους

Στον ρόλο του Γέροντα Κυρίλλου, ο Γιώργος Αρμένης

Στον ρόλο του βοσκού Θόδωρου, ο Γιάννης Στάνκογλου

Στον ρόλο του Ηγούμενου Καλλίνικου, ο Κώστας Αποστολάκης

Στον ρόλο της κυρά-Γιώργαινας, η Ρηνιώ Κυριαζή

Στον ρόλο του Αρσενίου Εζνεπίδη, ο Παΐσιος Έξαρχος

ΣΕΝΑΡΙΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΚΚΑΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΤΑΜΟΣ ΤΣΑΜΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: GREEN OLIVE FILMS

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΓΡΑΙΚΟΣ


Πηγή

Διαβάστε επίσης: