Τρώει… καλά ο Μπισμπίκης: Η Βανδή για ακόμη μία χρονιά έφτιαξε τα πιο μαστιχωτά τσουρέκια, τρελάθηκε η Μενεγάκη

May 4, 2024

Τρώει… καλά ο Μπισμπίκης: Η Βανδή για ακόμη μία χρονιά έφτιαξε τα πιο μαστιχωτά τσουρέκια, τρελάθηκε η Μενεγάκη

Διαφ.

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, η Δέσποινα Βανδή περνάει χρόνο στην κουζίνα προκειμένου να ετοιμάσει τα πασχαλινά τσουρέκια.

Η γνωστή τραγουδίστρια, εμπνεόμενη από την αγάπη της για τη μαγειρική, συχνά αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να δημιουργήσει νόστιμες λιχουδιές για την οικογένειά της και τους φίλους της. Τα πασχαλινά τσουρέκια έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της και κάθε χρόνο αφιερώνει χρόνο για να ετοιμάσει μερικά από αυτά.

Και φέτος, όπως πάντοτε, η Δέσποινα Βανδή προετοίμασε τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια για να τα μοιραστεί με τα αγαπημένα της πρόσωπα. Ακόμα, ανέβασε μια σχετική φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Instagram, μοιράζοντας μαζί τους τη χαρά της δημιουργίας.

Δείτε την ιστορία που ανέβασε η Δέσποινα Βανδή:

Για την λαχταριστή συνταγή των τσουρεκιών η Δέσποινα Βανδή, σε μία ανάρτηση της μας χαρίζει την συνταγή:

Υλικά:

6 αυγά

180 γρ μαγιά νωπή

2 1/2 κ. αλεύρι

300 γρ βούτυρο αιγοπρόβειο

750γρ ζάχαρη

600 γρ γάλα

1 φακελάκι μαχλέπι

1 φακελάκι κακουλε

1κγ μαστίχα

ξύσμα από 1 πορτοκαλι

λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Σε πρώτη φάση φτιάχνετε το προζύμι

Σε 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό λιώνετε τη μαγιά και προσθέτετε το μισό κιλό από το αλεύρι σας!

Ζυμώνετε,σκεπάζετε το μείγμα με βρεγμένη πετσέτα και το τυλίγετε με κουβέρτα σε ζεστό μέρος και το αφήνετε 1 ώρα η και λίγο λιγότερο!

Στη συνέχεια λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη!

Ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη όλη και ανακατεύετε!

Όταν θα είναι χλιαρό το γάλα με τη ζάχαρη θα προσθέσετε τα αυγά μέσα στο ίδιο κατσαρολάκι και θα τα ανακατέψετε!

Οπότε έχετε 2 κατσαρολάκια μέχρι εδώ!

Ένα με το βούτυρο και ένα με τη ζαχαρη το γάλα και τα αυγά!

Να θυμάστε ότι για να χρησιμοποιήσετε τα υγρά σας υλικά πρέπει να είναι χλιαρά!

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε τα 2 κιλά αλεύρι και ρίχνετε το ξύσμα το αλάτι το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα τα οποία πριν τα χτυπάτε στο γουδί με γουδοχέρι για να γίνουν σκόνη!

Ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση και αδειάζετε εκεί το προζύμι σας!

Ρίχνετε το μείγμα με το γάλα και αρχίζετε να ζυμώνετε!

Σταδιακά και το λιωμένο βούτυρο!

Θα μοσχομυρίσει η κουζίνα σας! Σκεπάζετε τη λεκάνη πάλι με βρεγμένη πετσέτα και τυλίγετε με κουβέρτα για άλλη μια ώρα! Η ζύμη σας θα γίνει τουλάχιστον διπλάσια!

Στη συνέχεια κόβετε κάνετε πλεξούδες και δίνετε σχήμα στα τσουρέκια σας τα οποία τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα!Να έχουν μια απόσταση μεταξύ τους!

Αλείφετε με αυγό χτυπημένο τα τσουρέκια σας και τα ψήνετε για 25’ στους 170!

Δείτε την ανάρτηση της Δέσποινας:

Η συνταγή αυτή, αξίζει να σημειωθεί πως τρέλανε ακόμη και την Ελένη Μενεγάκη. Η ίδια σε εκπομπή της είχε δηλώσει: «Εγώ δεν παίζω με τα γλυκά, δεν το έχω ρε παιδί μου. Άλλες τα κάνουν καταπληκτικά και άλλες που δεν είναι ούτε μαγείρισσες, ούτε σεφ, ούτε τίποτα. Δεν θα ξεχάσω τη συνταγή της Δέσποινας Βανδή, που κάνει από τα ωραιότερα, αληθινά τσουρέκια. Που λες ”αλήθεια η Δέσποινα;” Κι όμως, χρόνια πολλά, όχι τώρα. Από τότε ήμασταν ελεύθερες», είχε πει η Ελένη Μενεγάκη.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα:

Πηγή

Διαβάστε επίσης: