Super League: Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ – Πήρε το «διπλό» κόντρα στον Άρη σε ματς-θρίλερ

May 20, 2024

Super League: Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ – Πήρε το «διπλό» κόντρα στον Άρη σε ματς-θρίλερ

Διαφ.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το «διπλό» στην έδρα του Άρη με σκορ 2-1 και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Super League 2023/24.

Στο μεγαλύτερο θρίλερ της σεζόν, ο ΠΑΟΚ έστησε… λάβαρο τίτλου μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» νίκησε 2-0 τον Αρη και πήρε ένα μάγκικο πρωτάθλημα, το 4ο της ιστορίας του! Μπράντον Τόμας και Τάισον τα ιστορικά γκολ του θριάμβου. Απίθανη ευκαιρία του Ανσαριφάρντ στο 95′. Ο Δικέφαλος έπαιζε με 10 από το 78′ λόγω αποβολής του Μιχαηλίδη.

Tον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος για τη σεζόν 2023/24 πανηγύρισε απόψε (19/5) ο ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε 2-1 του Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έτσι … έκοψε πρώτος το νήμα.

Οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν με τον Κουέστα στο τέρμα, τους Οντουμπάτζο,Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Ζουλ, Βερστράτε, Νταρίντα στον άξονα,τους Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο στα άκρα και τον Μορόν στο «9».

Οι «μαυρόασπροι» παρατάχθηκαν με τον Κοτάρσκι κάτω από τα γκολπόστ τους. Τους Σάστρε, Κετζιόρα, Μιχαηλίδη, Μπάμπα στα «μετόπισθεν» από τα δεξιά, τους Σβαμπ, Μεϊτέ στα «6αρο-8άρια», τους Τάισον, Ζίβκοβιτς στα «φτερά» και τον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης.

Σετ παιχνίδι, πολλές διακοπές, κατοχή ο ΠΑΟΚ αλλά μέχρι εκεί

Σέντρα στο ματς και με το «καλημέρα» έγινε αντιληπτό πως θα δούμε ένα ντέρμπι ολκής. Αρκετές διακοπές, δυνατά μαρκαρίσματα και πολλές διαμαρτυρίες συνέθεταν το σκηνικό, σε μία «τιτανομαχία» που εξελίσσονταν. Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε ένα «κλικ» παραπάνω την κατοχή και πιο συγκεκριμένα στα επίπεδα του 55%, όμως δεν υπήρχαν εκατέρωθεν φάσεις και η «δράση» κυλούσε στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Οι μόνες αξιοσημείωτες… στιγμές της αναμέτρησης στο πρώτο ημίωρο ήταν με τους Κωνσταντέλια, Μπάμπα – στο 4′ και το 19′ αντίστοιχα – όταν και επιχείρησαν να φέρουν με αξιώσεις την μπάλα στα καρέ του Κουέστα χωρίς όμως επιτυχία, ενώ στο 15′ μία κεφαλιά του Τάισον που κόντραρε πέρασε μακριά από την εστία του Ισπανού πορτιέρε. Ο αγώνας κυλούσε χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και εύλογα δεν είχε σκορ.

Το 0-1 με ωραίο πλασέ του Τόμας, το «μισό»γκολ ανήκει στον Ζίβκοβιτς

Τότε όμως (30′) ο Ζίβκοβιτς πρέσαρε τον Μορόν στη σέντρα, πήρε την κατοχή και «έτρεξε» τον ΠΑΟΚ στο ανοικτό γήπεδο, καθώς βρήκε κενό χώρο. Την κατάλληλη στιγμή έπαιξε πανέξυπνα και σωστά για τον Τόμας που έκανε την κίνηση, εκείνος πρόλαβε τον Μπράμπετς και πλάσαρε ωραία και εύστοχα τον εξερχόμενο Κουέστα για το 1-0 του Δικεφάλου. Ετσι στην πρώτη ουσιαστική φάση του ματς και μόλις στην 4η τελική του, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: