Νεκρός ανασύρθηκε λουόμενος στο Λουτράκι – Έκανε μπάνιο και ξαφνικά πνίγηκε

July 10, 2024

Νεκρός ανασύρθηκε λουόμενος στο Λουτράκι – Έκανε μπάνιο και ξαφνικά πνίγηκε

Διαφ.

Τελευταία βουτιά για 81χρονο στο Λουτράκι που πνίγηκε στη θάλασσα. Ο άτυχος άντρας ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις στην παραλία από λιμενικούς που ειδοποιήθηκαν.

Ο 81χρονος πνίγηκε στο Λουτράκι και οι προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη ζωή δεν απέδωσαν. Για τον θάνατό του, έχει ήδη παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση, που αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια και στις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας. Όλα έγιναν την Τρίτη 9 Ιουλίου του 2024, σε παραλία της περιοχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο 81χρονος, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Απ’ το Λιμεναρχείο Κορίνθου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας και νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

shutterstock 483142393 2.jpg

Μάστιγα Οι Πνιγμοί Στην Ελλάδα – 400 Νεκροί Τον Χρόνο – 867 ναυαγοσώστες στις ελληνικές θάλασσες

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον μεγαλύτερο αριθμό πνιγμών. 

Παρόλα αυτά δεν λαμβάνουμε τα μέτρα που πρέπει και χάνουμε εκατοντάδες συνανθρώπους μας μέσα στο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, Λάμπρο Δεμερτζή, ο πληθυσμός ενός χωριού της Ελλάδας χάνεται κάθε χρόνο. 400 άτομα πνίγηκαν πέρυσι στις ελληνικές θάλασσες. Επτά στους δέκα είναι Έλληνες.

Από χθες Σάββατο ξεκίνησε και ναυαγοσωστική κάλυψη. 867 είναι οι θέσεις που υπάρχει υποχρέωση για διασώστη.  Η δαπάνη αγγίζει τα 29 εκατομμύρια ευρώ. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί δήμοι, δεν έχουν προχωρήσει σε στελέχωση,  με αποτέλεσμα δημοφιλείς παραλίες να  έχουν ελλιπή  κάλυψη και αυτό  γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ναυαγοσώστες να ασκήσουν αυτό το εποχικό επάγγελμα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: