Απεργία αύριο Πέμπτη (11/07): Μόλις ανακοινώθηκε – Χωρίς ταξί η Αθήνα

July 11, 2024

Αύριο Πέμπτη (11/07) δεν θα λειτουργήσουν τα ταξί στην Αθήνα λόγω απεργίας.

Απεργία αύριο Πέμπτη (11/07): Μόλις ανακοινώθηκε – Χωρίς ταξί η Αθήνα

Διαφ.

Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), ανακοίνωσε πως θα τα ταξί της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία αύριο, Πέμπτη (11/7).

Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί ζητούν να αποσυρθεί άμεσα η επίμαχη τροπολογία του υπουργείο Τουρισμού, η οποία, σύμφωνα με τους αυτοκινητιστές, θέλει να απαγορέψει δια νόμου τον έλεγχο που συνταγματικά έχουν δικαίωμα να ασκούν οι ελεγκτικές αρχές τόσο στους οδηγούς των συγκεκριμένων οχημάτων, όσο και στους μεταφερόμενους επιβάτες.

Οι οδηγοί ταξί συμπληρώνουν πως η συγκέντρωση με τα οχήματά τους θα πραγματοποιηθεί στη Σπύρου Πάτση και Καβάλας στις 09:30 το πρωί, χωρίς να διευκρινίζουν την πορεία τους.

Χωρίς ταξί αύριο (11/7) η Αθήνα – Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ αποφάσισε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των Ταξί της Αθήνας. Εκφράζοντας την αγανάκτηση του κλάδου απαιτούμε
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Στην Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Α.Τ.Α. που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 στα γραφεία του Συνδικάτου μας, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από όλες τις παρατάξεις 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για την Πέμπτη 11 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του ξεπουλήματος του μεταφορικού έργου που προωθείται από το Υπ. Τουρισμού υπερ των ΕΙΧ.

Σε μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ θέλει να απαγορέψει δια νόμου τον έλεγχο που συνταγματικά έχουν δικαίωμα να ασκούν οι ελεγκτικές αρχές τόσο στους οδηγούς των συγκεκριμένων οχημάτων, όσο και στους μεταφερόμενους επιβάτες.

 

Απεργία

 

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση δεν αντιλήφθηκε το μήνυμα της 9ης Ιουνίου που της έδωσε ο κλάδος και ο Ελληνικός λαός. Συνεχίζει ακάθεκτη το έργο ισοπέδωσης ενός ολόκληρου κλάδου υπέρ των καρτελ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ

Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας!

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση δείχνει με κάθε τρόπο την διάθεση της να απαλλοτριώσει το επάγγελμά μας στηρίζοντας με κάθε τρόπο τα ολιγοπώλια και τις πολυεθνικές. Είναι στο χέρι μας να της δώσουμε να καταλάβει ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τις πρακτικές υπονόμευσης που ακολουθεί απέναντι στην οικογενειακή μας γαλήνη και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ

Είναι η ώρα του Ταξί.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΠ. ΠΑΤΣΗ & ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΙΣ 09:30 Π.Μ.

Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: