Βρέθηκε «πόρτα» στην Ανταρκτική μέσω Google Maps
Πρώτα θέμα συζήτησης έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στα social media μια «πόρτα» που φαίνεται να βρέθηκε στην Ανταρκτική, χρησιμοποιώντας το Google Maps.
Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η ανακάλυψη έχει οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες εικασίες, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από το κρησφύγετο του Bigfoot μέχρι διαστημόπλοιο που συνετρίβη ή πύλη προς κάτι άγνωστο!
Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εν λόγω «πόρτα» βρέθηκε κοντά στο ιαπωνικό ερευνητικό φυλάκιο Showa Station στην Ανατολική Ανταρκτική. Οι συντεταγμένες είναι οι εξής: 69°00’50″S 39°36’22″E και μπορείτε να τις ψάξετε και μόνοι σας στην αναζήτηση του Google Maps.
Παρόλο που το θέμα έγινε τώρα viral, η ανακάλυψη έγινε αρχικά πριν από 7 μήνες, με έναν χρήστη να αναρτά τις συντεταγμένες στο Reddit, γράφοντας: «Τεράστια πόρτα στην Ανταρκτική;» Οι χρήστες κάτω από την φωτογραφία ασχολήθηκαν γρήγορα με την παράξενη παρατήρηση, αστειευόμενοι για την προέλευσή της.
Το θέμα τράβηξε μέχρι και την προσοχή διαφόρων επιστημόνων που προσπάθησαν να το εξηγήσουν, δίνοντας ομολογουμένως λιγότερο εντυπωσιακές απαντήσεις, όπως επισημαίνει το New York Post.
Η Bethan Davies, παγετωνολόγος στο Πανεπιστήμιο του Newcastle, εξέτασε τον σχηματισμό και διαπίστωσε ότι είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα ενός προσκολλημένου παγόβουνου που λιώνει αργά, λέγοντας:
«Πρόκειται για ένα παγόβουνο που προσγειώθηκε και τώρα έχει κολλήσει και λιώνει στη θέση του. Μπορείτε να δείτε πολλά άλλα παγόβουνα στην περιοχή».
Ο Martin Siegert, ειδικός σε θέματα κλιματικής αλλαγής στο Imperial College του Λονδίνου, υποστήριξε και αυτός το συμπέρασμα αυτό, σημειώνοντας ότι το μοτίβο αυτό πιθανόν να προέκυψε λόγω της αλληλεπίδρασης της ροής του πάγου με τα υποπαγετώδη στοιχεία και τις ειδικές καιρικές συνθήκες της περιοχής. Ο Siegert επεσήμανε ότι ο σχετικά λεπτός πάγος της περιοχής επιτρέπει σε τέτοιους σχηματισμούς να εμφανίζονται πιο έντονα. Τόνισε ότι ενώ ο σχηματισμός μπορεί να φαίνεται ενδιαφέρων, δεν αποτελεί ασυνήθιστο φαινόμενο από παγετωνολογική άποψη.
Τέλος, ο ηφαιστειολόγος John Smellie του Πανεπιστημίου του Leicester απέρριψε επίσης με χιούμορ την ιδέα μιας πραγματικής «πόρτας», προτείνοντας ότι αυτό που φαίνεται να είναι πόρτα είναι πιθανότατα ένα βράχος που άρχισε να εκτίθεται λόγω του λιωσίματος των πάγων.
Πηγή: unboxholics
Διαβάστε επίσης:
- Βρέθηκε «πόρτα» στην Ανταρκτική μέσω Google Maps
- Πέθανε η Χαρά Κιοσσέ
- Ο Αυτιάς πήγε στη λαϊκή των Βρυξελλών για να συγκρίνει τις τιμές με την Ελλάδα – «Το φιλέτο μπαρμπουνιού έχει 74,85 εupώ»