Λευκάδα: Οι τελευταίες στιγμές του Στέφανου στη θάλασσα – Ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο

May 27, 2025

Λευκάδα: Οι τελευταίες στιγμές του Στέφανου στη θάλασσα – Ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο

Διαφ.

«Μου λέει ‘’θα πάμε για bachelor στη Λευκάδα’’, ‘’προσοχή’’ του λέω ‘’γιατί στα bachelor συνήθως παραφεύγουμε, ξεφεύγουμε στο αλκοόλ’’», ανέφερε ο ξάδελφός του

Σε τραγωδία εξελίχθηκαν οι χαρές σε μια οικογένεια στα Τρίκαλα, καθώς ο 30χρονος που θα ντυνόταν γαμπρός σε λίγες ημέρες, παρασύρθηκε από τα κύματα και έχασε τη ζωή του στο bachelor του στη Λευκάδα.

Σε βίντεο ντοκουμέντο του ΑΝΤ1, καταγράφονται οι τελευταίες στιγμές του άτυχου Στέφανου. Άνθρωποι φαίνονται να έχουν πέσει στη θάλασσα παλεύοντας να τον προσεγγίσουν παρά την τρικυμία. Στο πλάνο διακρίνεται και ο 30χρονος, να παρασύρεται από τα δυνατά κύματα.

«Είδα νεαρό έντρομο, να κλαίει και να του φωνάζει “να μην κουράζεσαι, να είσαι ψύχραιμος”, ο αέρας πέταγε ξαπλώστρες…», ανέφερε ο Κώστας Αβραμόπουλος στον ANT1, αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας.

Δείτε το βίντεο:

Πάλευε για 10 λεπτά να σωθεί

Ο Στέφανος, για περισσότερο από 10 λεπτά πάλευε με τα κύματα. Φίλοι και ντόπιοι του πέταξαν σκοινί, σωσίβιο και ούρλιαζαν να κρατήσει τις δυνάμεις του. Κάποιος καταφέρνει να τον πλησιάσει στο ένα μέτρο, όμως ένα μεγάλο κύμα τον απομάκρυνε.

«Του είπα να προσέχει γιατί στα bachelor ξεφεύγουμε»

Ο 30χρονος, γιος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας από τα Τρίκαλα, στις 14 Ιουνίου παντρευόταν και είχε αποφασίσει εδώ και καιρό να κάνει το bachelor στη Λευκάδα, όπου μια φορά τον χρόνο πήγαινε για τριήμερο με τους φίλους του.
«Μου λέει ‘’θα πάμε για bachelor στη Λευκάδα’’, ‘’προσοχή’’ του λέω ‘’γιατί στα bachelor συνήθως παραφεύγουμε, ξεφεύγουμε στο αλκοόλ’’. Τώρα, πώς μπήκε στη θάλασσα μόνος του; Η παρέα του το ξέρει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ξάδελφός του.
«Λέγαμε στους πελάτες να μην μπουν στην παραλία, απλά από τη στιγμή που δεν είχε ναυαγοσώστη, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Ο καθένας είναι υπεύθυνος. Η παραλία ήταν γεμάτη, απλά δεν είχε μπει κανένας για μπάνιο. Υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του. Πετάξαμε και σωσίβια και σχοινιά αλλά δεν είχε δυνάμεις για να τα πιάσει», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Τρίκαλα: Βουβός πόνος στην κηδεία του 30χρονου Στέφανου που πνίγηκε στη Λευκάδα

Τραγικές φιγούρες η μνηστή του, που επρόκειτο να τον παντρευτεί στις 14 Ιουνίου, οι γονείς του, η αδελφή του, συγγενείς και εκατοντάδες φίλοι του Στέφανου

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στη Σωτήρα Τρικάλων από όπου καταγόταν γράφεται το μεσημέρι της Τρίτης η τελευταία σελίδα στην τραγωδία με τον θάνατο του 30χρονου Στέφανου Κέμου, ο οποίος πνίγηκε ενώ έδινε μάχη με τα κύματα στην παραλία Κάθισμα στη Λευκάδα.


Τραγικές φιγούρες η μνηστή του Μάρθα Γαλάνη, οι γονείς του Κώστας και Δάφνη Κέμου, η αδελφή του Βένια, οι συγγενείς και οι εκατοντάδες φίλοι του που αποχαιρετούν με σιωπή τον 30χρονο. Στην κηδεία χοροστατεί ο Μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος, ο οποίος νωρίτερα απηύθυνε ένα συγκινητικό αποχαιρετισμό στον Στέφανο.

Ο 30χρονος βρισκόταν στη Λευκάδα για το bachelor ενόψει του γάμου του με τη σύντροφό του, Μάρθα, που ήταν προγραμματισμένο να τελεστεί στις 14 Ιουνίου.

img 20250527 wa0000 img 20250527 wa0002 small img 20250527 wa0003

Πώς συνέβη το μοιραίο

Ο νεαρός, καιρό τώρα σχεδίαζε ένα ταξίδι μαζί με τους φίλους του για να γιορτάσει μαζί τους το bachelor πάρτι του γάμου του. Είχε επιλέξει τη Λευκάδα προκειμένου να ζήσει ανέμελες στιγμές με τους αγαπημένους του αλλά δυστυχώς η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

Την Κυριακή η λιμενική Αρχή είχε εκδώσει σήμα για δυνατούς ανέμους και επικίνδυνη θάλασσα. Στην παραλία Κάθισμα της Λευκάδας, αν και υπήρχαν ξαπλώστρες και κόσμος, χωρίς κανείς να μπαίνει στο νερό, δεν υπήρχε ναυαγοσώστης καθώς ο Δήμος σύμφωνα με τον κανονισμό υποχρεούται να τοποθετήσει τρεις ναυαγοσώστες από 1 Ιουνίου έως και 30 Σεμπτεμβρίου.

Παρά τη φουρτουνιασμένη θάλασσα ο Στέφανος αποφάσισε να κολυμπήσει και σύμφωνα με μαρτυρίες όσων ήταν στην παραλία και προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, «του φώναζε ο κόσμος “μην κουράζεσαι, προσπάθησε να είσαι ήρεμος”». Τον πλησίασε ένας άνθρωπος στο ένα μέτρο, που προσπαθούσε να τον σώσει, αλλά ξαφνικά ένα μεγάλο κύμα τον απώθησε. «Εκείνη την ώρα ήταν ζωντανός, προσπαθούσε να βγει προς τα έξω να κολυμπήσει όσο μπορεί. Εμείς του φωνάζαμε να είναι ήρεμος», ανέφερε άλλος μάρτυρας σε δηλώσεις του.

Η σύντροφος του 30χρονου έμαθε το τραγικό νέο στην Κύθνο όπου βρισκόταν με τη δική της παρέα για το bachelorette της. Μαζί της ήταν και η αδερφή του, ενώ οι στιγμές που ακολούθησαν όταν έγιναν γνωστά τα μαντάτα θύμισαν αρχαία τραγωδία.

Την ίδια στιγμή, οι γονείς του άτυχου νέου ήταν στο σπίτι τους, στα Τρίκαλα και έκαναν ετοιμασίες για τον γάμο που είχε προγραμματιστεί για τις 14 Ιουνίου στο Μεσολόγγι. Για τον γάμο του Στέφανου με την αγαπημένη του Μάρθα, είχαν ήδη ρυθμιστεί όλες οι λεπτομέρειες, ενώ η δεξίωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο του Μεσολογγίου, το οποίο είχε δεσμευτεί αποκλειστικά για τη φιλοξενία των καλεσμένων του ζευγαριού από τα Τρίκαλα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: