Ολιγωρία στην υπόθεση της Μονής Σινά καταλογίζει ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση – Ζητά κυρώσεις στο Ισραήλ για Γάζα

August 2, 2025

Ολιγωρία στην υπόθεση της Μονής Σινά καταλογίζει ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση – Ζητά κυρώσεις στο Ισραήλ για Γάζα


Διαφ.

Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη κυρώσεων προς το Ισραήλ, προκειμένου να τερματιστεί η «λιμοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα»

Την υποστήριξη του στη διαφύλαξη και προστασία του λατρευτικού, ιδιοκτησιακού και περιουσιακού καθεστώτος της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά εξέφρασε ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, κ. Δαμιανό.

stigmiotypo othonis 2025 08 01 22.37.58

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε, τη μεγάλη ανησυχία του για τις αποφάσεις της αιγυπτιακής πλευράς, όπως και για ολιγωρία και λάθη της ελληνικής Κυβέρνησης στην υπόθεση με τη Μονή Σινά.

Κυρίως, ο πρώην Πρωθυπουργός υποστήριξε την ανάγκη να υπάρξει δυναμική διπλωματική κινητοποίηση για την προστασία όλων των πτυχών του καθεστώτος της Μονής, σε συνέχεια ψήφισης και του νόμου με τον οποίο απέκτησε νομική υπόσταση.

Διαφ.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Διαφ.

moni sina

Διαφ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική πίεση σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, με κυρώσεις προς το Ισραήλ, προκειμένου, πρώτον να τερματιστεί η φρικτή ανθρωπιστική κρίση και λιμοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, και δεύτερον να υπάρξει συμφωνία άμεσης κατάπαυσης πυρός με απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Διαφ.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη διεθνούς κινητοποίησης για προστασία των μειονοτήτων και ειδικά των χριστιανικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής, από επιθέσεις και διώξεις.

Διαφ.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: