
Καιρός: Πλησιάζει την Ελλάδα – Δείτε καρέ καρέ το φαινόμενο που έρχεται στη χώρα μας
Το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο, σύμφωνα με το βραδινό τρέξιμο, βγάζει ως τάση, ένα καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, που δείχνει να επηρεάζει τη χώρα μας.
Σχετική εκτίμηση είχε κάνει νωρίτερα με ανάρτησή του και ο έμπειρος προγνώστης καιρού Θεοφάνης Χατζηγρίβας, δίνοντας ως ημερομηνία έναρξης της σοβαρής μεταβολής του καιρού, το τρίτο δεκαήμερο του μήνα, στο διάστημα από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου έως τα τέλη.
Σύμφωνα με την πρόγνωσή του, μια πρώτη αλλαγή αναμένεται από την Πέμπτη με πτώση της θερμοκρασίας, αλλά με τις βροχές να μην είναι γενικευμένες.
Σχετική ενημέρωση για τον αντικυκλώνα έκανε και ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.
«Με θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά επίπεδα ή λιγο πάνω απο αυτά θα κυλήσει το επόμενο δεκαήμερο στη χώρα μας και χωρίς σημαντικές βροχοπτώσεις. Ο αντικυκλώνας που καλύπτει μεγάλο μέρος της κεντρικής Ευρώπης εμποδίζει να μας επηρεάσουν τα υετοφόρα συστήματα που έρχονται απο τα ΒΔ» γράφει στην ανάρτησή του.
Δείτε καρέ καρέ την κίνηση των φαινομένων πάνω από τη χώρα μας…
Πρόγνωση Μαρουσάκη: Αλλάζει ο καιρός από Παρασκευή – Θα «μυρίσει» φθινόπωρο το Σαββατοκύριακο
Φθινόπωρο θα μυρίσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαροουσάκη. Ο καιρός μέχρι τότε θα παραμείνει καλοκαιρινός μέχρι την Παρασκευή όπου κύμα αστάθειας θα επηρεάσει τη χώρα!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, ο καιρός αυτή την εβδομάδα χωρίζεται σε τρία μέρη. «Μέχρι την Τετάρτη θα είναι καλοκαιρινός ο καιρός λίγο περισσότερο καλοκαιρινός την Παρασκευή και φθινοπωρινός προς την Κυριακή» είπε. Όπως εξήγησε απόν την Παρασκευή κύμα κακοκαιρίας θα περάσει από τα βόρεια Βαλκάνια και θα προκαλέσει αστάθεια στην κεντρική και βόρεια χώρα.
Καιρός αύριο: Αίθριος με λίγες νεφώσεις το απόγευμα της Τρίτης
Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους. Το μεσημέρι – απόγευμα οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά.
Αναλυτικά:
Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα γύρω ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα, νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανατολικά και τα νότια βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς και στις Σποράδες έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 , τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Πηγή