
Χριστούγεννα 2025 στο Πεδίον του Άρεως – Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Πότε ανοίγει τις πύλες του για μικρούς και μεγάλους
Χριστούγεννα 2025 στο χριστουγεννιάτικο χωριό στο Πεδίον του Άρεως – Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Περιφέρειας Αττικής επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά στο Πεδίον του Άρεως, περιμένοντας – με πληθώρα εκδηλώσεων – τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.
Δείτε το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα ανοίξει τις πύλες του αύριο Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2025 και έχει ελεύθερη είσοδο για όλους.
Το σήμα εκκίνησης για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Περιφέρειας Αττικής θα δοθεί την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στις 19.00 με το άναμμα του δέντρου στο Πεδίον του Άρεως από τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά. Αμέσως μετά, στις 19.30, ο μοναδικός Θοδωρής Φέρρης και ο εκρηκτικός Onemanshow θα «εγκαινιάσουν» την κεντρική μουσική σκηνή του Χωριού.
Λίγες ώρες πριν από την επίσημη έναρξη, στις 18.00, η street band «Μολυβένιοι Στρατιώτες» θα κάνει τον πρώτο εορταστικό περίπατο στο Χωριό.

Για μια ακόμα χρονιά, το main stage του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα υποδεχτεί ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η αλλαγή της χρονιάς θα γίνει με την Ελένη Φουρέιρα, τον Zaf και τον DJ Bobito.
Ξεχωριστές είναι επίσης οι συναυλίες και τα μουσικά αφιερώματα που έχουν προγραμματιστεί για όλη την εορταστική περίοδο: Κλαυδία, Γιάννης Κότσιρας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη, Μελίνα Ασλανίδου, Πάνος Μουζουράκης, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά, Locomondo, Gadjo Dilo. Αναμένεται να δούμε παραστάσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά κάθε ηλικίας, πολύχρωμα καρουζέλ και γευστικές γωνιές. Παράλληλα, στο Χωριό υπάρχει παγοδρόμιο, καθώς και σαράντα ξύλινα σπιτάκια, στα οποία ο επισκέπτης θα μπορεί να αγοράσει χειροποίητες δημιουργίες, είδη δώρων και χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς: «Με πολλή χαρά και ακόμη περισσότερη συγκίνηση, ανοίγουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις πύλες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού μας στο Πεδίον του Άρεως. Πέρσι, χιλιάδες οικογένειες γέμισαν το Πάρκο μας με φως, ζεστασιά και χαμόγελα – και αυτή η αγκαλιά αγάπης ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας. Φέτος, επιστρέφουμε πιο έτοιμοι, πιο δημιουργικοί και πιο αποφασισμένοι να προσφέρουμε σε όλους μια εμπειρία ακόμη πιο μαγική. Οι γιορτές έχουν κάτι ξεχωριστό: μας θυμίζουν ότι, παρά τις δυσκολίες, υπάρχει πάντα χώρος για ελπίδα, για χαρά, για μικρά θαύματα που μοιραζόμαστε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Αυτό ακριβώς θέλουμε να ζήσουμε εδώ – ένα πάρκο που φωτίζεται, μια πόλη που χαμογελά, μια Αττική που ανοίγει την καρδιά της σε όλους. Και γι’ αυτό εργαζόμαστε καθημερινά, ώστε κάθε γιορτινή στιγμή να έχει τη δική της ομορφιά. Όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε, το Πεδίον του Άρεως αλλάζει μέρα με τη μέρα. Το βλέπουμε, το νιώθουμε, το χαιρόμαστε όλοι. Και αυτές τις ημέρες, με τις μελωδίες, τις παραστάσεις, τις δράσεις για τα παιδιά μας, τα workshops, τις μικρές εκπλήξεις και τις μεγάλες στιγμές, το Πάρκο μεταμορφώνεται σε έναν ζεστό, φωτεινό χώρο συνάντησης και χαράς για όλους, όσοι το επισκέπτονται. Από αυτή την Παρασκευή μέχρι το τέλος των γιορτών, σας περιμένουμε και πάλι, μικρούς και μεγάλους, να περπατήσουμε μαζί σε ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό γεμάτο φως, μουσική και χαμόγελα – να αφήσουμε για λίγο πίσω το άγχος της καθημερινότητας και να θυμηθούμε ότι το πιο όμορφο δώρο είναι να είμαστε μαζί».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην κεντρική σκηνή του Χριστουγεννιάτικου Χωριού έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28.11.2025
19:30 | ΘΟΔΩΡΗΣ ΦΕΡΡΗΣ – ONEMANSHOW
Γιορτάζουμε τα εγκαίνιά μας με τον μοναδικό Θοδωρή Φέρρη on stage και τον εκρηκτικό Onemanshow, σε μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη! Ένα live πρόγραμμα με όλες τις επιτυχίες, δυνατή ενέργεια, χορό και την καλύτερη παρέα. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό ανοίγει επίσημα τις πόρτες του και μας περιμένει να ζήσουμε μαζί μας την πρώτη – και ξεχωριστή – νύχτα του.
ΣΑΒΒΑΤΟ 29.11.2025
19:30 | LOCOMOΝDO
ΚΥΡΙΑΚΗ 30.11.2025
13:00 | ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Ο Δημήτρης Μητσιάς, η Όλγα Αντωνοπούλου και η Βιολέτα Ίκαρη ενώνουν τις φωνές τους σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα, με αγαπημένα τραγούδια που έχουν μεγαλώσει γενιές.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5.12.2025
19:30 | GADJO DILO
ΚΥΡΙΑΚΗ 7.12.2025
13:00 | ΡΕΝΑ ΜΟΡΦΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.12.2025
19:30 | ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟ
Η Πέγκυ Ζήνα, ο Δώρος Δημοσθένους και ο Γιάννης Διονυσίου ερμηνεύουν διαχρονικές επιτυχίες του Γιάννη Σπανού, από το Νέο Κύμα μέχρι τις πιο λαϊκές στιγμές του, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο νοσταλγία και συγκίνηση
ΣΑΒΒΑΤΟ 13.12.2025
19:30 | ΚΛΑΥΔΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 14.12.2025
13:00 | ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.12.2025
19:30 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.12.2025
13:00 | ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΠΕΡΑ
19:30 | ΟΛΓΑ ΒΕΝΕΤΗ – ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 21.12.2025
13:00 | ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΛΔΑΡΑ
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μελίνα Κανά, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και ο Κώστας Καλδάρας ερμηνεύουν τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα, σε μια συναυλία γεμάτη νοσταλγία, ιστορία και συναίσθημα.
ΤΡΙΤΗ 23.12.2025
13:00 | ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ – ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ
Ο Τάσος Ιωαννίδης ταξιδεύει τα παιδιά στον δικό του μουσικό κόσμο. Μαζί του η Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, που γεμίζει τη σκηνή με παιδικές φωνές, κίνηση και συμμετοχή.
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.12.2025
14:00 | ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ Π. ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ
Το μεσημέρι της Παραμονής Χριστουγέννων, ο Πάνος Μουζουράκης φέρνει το δικό του, ανατρεπτικό σύμπαν στην κεντρική σκηνή του Χριστουγεννιάτικου Χωριού. Με χιούμορ, αυτοσχεδιασμούς και όλες τις γνωστές του επιτυχίες, στήνει ένα χαλαρό, γιορτινό live με μουσική, γέλιο και χριστουγεννιάτικη διάθεση.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.12.2025
19:30 | CHRISTMAS HOUSE PARTY (JUNIOR PAPA)
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.12.2025
19:30 | ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΤΟΚΑ
Μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια του Μάριου Τόκα, με τους Στέλιο Διονυσίου, Δήμητρα Σταθοπούλου, Γιώργο Ζερβάκη και Μπάμπη Στόκα στη σκηνή. Διαχρονικές μελωδίες, λαϊκά και έντεχνα κομμάτια, ζωντανεύουν σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση.
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.12.2025
13:00 | ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ρένα Μόρφη, ο Γιάννης Διονυσίου και η Ανδριάνα Μπάμπαλη σε ένα πρόγραμμα φτιαγμένο ειδικά για παιδιά – αλλά και για όσους νιώθουν ακόμα παιδιά.
ΤΡΙΤΗ 30.12.2025
13:00 | ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ
Ο Δημήτρης Μπάσης, η Σοφία Μανουσάκη και η Ορχήστρα Μίμη Πλέσσα παρουσιάζουν τα κινηματογραφικά και λαϊκά «διαμάντια του Μίμη Πλέσσα», σε ένα μουσικό ταξίδι στις πιο αγαπημένες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού.
ΤΕΤΑΡΤΗ 31.12.2025
23:00 | ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΙΡΑ, ZAF & DJ BOBITO
Η αλλαγή του χρόνου βρίσκει το Πεδίον του Άρεως σε full party mood. Η Ελένη Φουρέιρα αναλαμβάνει την κεντρική σκηνή, ο ZAF φέρνει τις δικές του ραδιοφωνικές επιτυχίες, ενώ ο DJ Bobito φροντίζει για το clubbing κλίμα πριν και μετά το countdown.
ΣΑΒΒΑΤΟ 3.1.2026
19:30 | ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4.1.2026
19:30 | SHOW ΜΑΓΕΙΑΣ & ILLUSIONS ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΓΟ SANKARA
ΤΡΙΤΗ 6.1.2026
13:00 | ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Ανήμερα των Θεοφανίων, η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που συνδυάζει κλασικά εμβατήρια, γνωστές ελληνικές μελωδίες και χριστουγεννιάτικα κομμάτια.
Οι επισκέπτες μπορούν μέσα από το site του Χωριού https://xmasvillageattica.gr να βρουν το πλήρες πρόγραμμα των συναυλιών στην κεντρική σκηνή, καθώς και στα δύο μικρότερα stages που θα στηθούν στο Πεδίο του Άρεως.
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίον του Άρεως θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 16.30 έως τις 22.00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί.
Πηγή