Λεμεσός: Άντρας έκλεψε τον σταυρό που έπιασε στην τελετή καθαγιασμού – Αναζητείται από την Αστυνομία

January 6, 2026
Άνδρας αφαιρεί τον σταυρό κατά τη διάρκεια του αγιασμού – Αναζητείται από τις Αρχές

Άντρας έκλεψε τον σταυρό που έπιασε στην τελετή καθαγιασμού – Αναζητείται από την Αστυνομία


Διαφ.

Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι ο άγνωστος μιλούσε σπαστά ελληνικά

Άγνωστο άντρα αναζητά  η Αστυνομία της Κύπρου, ο οποίος φέρεται να έκλεψε τον σταυρό κατά την τελετή καθαγιασμού των υδάτων για τα Θεοφάνεια σήμερα στη Λεμεσό.

ap26006368132316

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άγνωστος ο οποίος αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι μιλούσε σπαστά ελληνικά, βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου ρίφθηκε ο σταυρός και τον ανέσυρε πρώτος. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής διαπιστώθηκε ότι ο σταυρός δεν είχε παραδοθεί στον ιερέα και έκτοτε αναζητείται.

Πρόκειται για ξύλινο Σταυρό και η Αστυνομία διερευνά το περιστατικό ενώ εξετάζονται μαρτυρίες αλλά και υλικό από την περιοχή.

Διαφ.

stav

Διαφ.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το ertnews, στην Αγία Νάπα ο σταυρός, αυτή τη φορά χρυσός χάθηκε στο βυθό και η τελετή ολοκληρώθηκε με δεύτερο, ξύλινο σταυρό αφού παρά τις προσπάθειες δεν έγινε κατορθωτό να ανασυρθεί. Μετά το πέρας της τελετής και με συντονισμένες προσπάθειες, βρέθηκε τελικά και επιστράφηκε στον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

Διαφ.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: