
Άδωνις Γεωργιάδης για τα επεισόδια: «Θα ξαναπάω στη Νίκαια – Λάθος που δεν έκανα μήνυση στον γιατρό»
Στα πρόσφατα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Νικαίας σχολίασε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια στο νοσοκομείο της Νίκαιας, ο υπουργός σημείωσε πως έκανε ένα λάθος, δεν προχώρησε σε μήνυση εναντίον του γιατρού του νοσοκομείου.

Η ένταση που προκλήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας εξακολουθεί να απασχολεί τον δημόσιο διάλογο, με τον ίδιο να επανέρχεται στο θέμα, επιχειρώντας να δώσει τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν.
Όπως ξεκαθάρισε, δεν σκοπεύει να αποφύγει τον συγκεκριμένο χώρο, αντιθέτως σχεδιάζει να τον επισκεφθεί ξανά, επιδιώκοντας –όπως ανέφερε– να συνεχίσει τον διάλογο με το προσωπικό και να προχωρήσει τις αλλαγές που θεωρεί απαραίτητες για τη λειτουργία του συστήματος υγείας.
Επιμένει στην επιστροφή στο νοσοκομείο
Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι εκ των υστέρων θεωρεί πως θα έπρεπε να κινηθεί νομικά απέναντι στον γιατρό που ενεπλάκη στο περιστατικό, εκτιμώντας ότι η επιλογή του να μην το κάνει δημιούργησε εσφαλμένες εντυπώσεις. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, υπήρξε σωματική επαφή, γεγονός που –όπως είπε– διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στον χώρο. Παράλληλα, θέλησε να αποσαφηνίσει ότι δεν ήταν ο ίδιος που ζήτησε την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά η απόφαση ελήφθη από την αστυνομική διοίκηση λόγω φόβου για κλιμάκωση της έντασης.
Η αναφορά του αυτή στόχευε, όπως τόνισε, στο να απομακρυνθεί η εντύπωση ότι επεδίωξε την αστυνομική παρέμβαση για να αντιμετωπίσει διαμαρτυρίες εργαζομένων. Υποστήριξε ότι η παρουσία της αστυνομίας είχε προληπτικό χαρακτήρα και ότι η εξέλιξη των γεγονότων απέδειξε πως η ανησυχία για επεισόδια δεν ήταν αβάσιμη, καθώς υπήρξαν τραυματισμοί, ακόμη και σε ανώτερο αξιωματικό που βρέθηκε στο σημείο.

Πηγή