Ψυχολογική υποστήριξη στους μαθητές
Από την επόμενη ημέρα αναμένεται να βρίσκονται στον χώρο του σχολείου ειδικοί ψυχικής υγείας, προκειμένου να προσφέρουν στήριξη στα παιδιά που επηρεάστηκαν από το περιστατικό και να βοηθήσουν στη διαχείριση της κατάστασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μητέρα της 13χρονης βρισκόταν στο σούπερ μάρκετ στις 11:00 όταν ειδοποιήθηκε από το σχολείο για τον τραυματισμό του παιδιού της και έσπευσε στο νοσοκομείο.
Η κατάσταση της υγείας της 13χρονης
Το συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 11:00 το πρωί, όταν κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ από τη διεύθυνση του σχολείου. Η κινητή μονάδα έφτασε σε λίγα λεπτά και μετέφερε την ανήλικη στο Αττικόν Νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε. Στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μαθήτρια αντιμετωπίζει εγκεφαλικό οίδημα και κάταγμα στη λεκάνη, ενώ αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Παρουσία της υπουργού Παιδείας στο νοσοκομείο
Στο νοσοκομείο μετέβη και η Σοφία Ζαχαράκη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας της 13χρονης και τις συνθήκες του περιστατικού.
Δείτε το βίντεο:
Άμεση η ανταπόκριση των διασωστών
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ έφτασε στο σχολείο μέσα σε τέσσερα λεπτά, συμβάλλοντας καθοριστικά στην άμεση μεταφορά και διαχείριση της κατάστασης της ανήλικης.
Παράλληλα στο σχολείο βρίσκεται η Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, ενώ επικουρικά εκλήθησαν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί από το ΚΕΔΑΣΥ.
