Eurovision 2026: Η Βουλγάρα έκανε  «Μπανγκαράνγκα» πάνω στη σκηνή – Τι είπε για την Ελλάδα

May 17, 2026

Eurovision 2026: Η Βουλγάρα έκανε  «Μπανγκαράνγκα» πάνω στη σκηνή – Τι είπε για την Ελλάδα


Διαφ.

Η Βουλγαρία ταρακούνησε τον Τελικό της Eurovision 2026 με τη DARA και το «Bangaranga». Το μήνυμα της τραγουδίστριας για την Ελλάδα.

Στη σκηνή της Eurovision 2026 στη Βιέννη, η Βουλγαρία εμφανίστηκε στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου (16/5) με τη Dara και το «Bangaranga».

Δείτε το βίντεο με την εμφάνιση της στον τελικό:

Η αρένα «ζεστάθηκε» από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, με το κοινό να αντιδρά έντονα και με εμφανή ενθουσιασμό σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισης. Το φινάλε του act γνώρισε ακόμη πιο θερμή υποδοχή, συνοδευόμενο από δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Το «Bangaranga» είναι pop ήχος με λαϊκές (folk) επιρροές. Η ίδια η λέξη προέρχεται από τη τζαμαϊκανή σλανγκ και σημαίνει αναστάτωση, θόρυβος, χάος ή ξεσηκωμός.

Η DARA είναι μία από τις πιο επιτυχημένες pop artists της Βουλγαρίας τα τελευταία χρόνια, με δεκάδες εκατομμύρια streams, μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες και έντονη παρουσία στη βαλκανική μουσική σκηνή. Η φετινή εκπρόσωπος της Βουλγαρίας στη Eurovision συμμετέχει στον διαγωνισμό με το δυναμικό pop anthem «Bangaranga», ένα τραγούδι με την υπογραφή, μεταξύ άλλων, του Δημήτρη Κοντόπουλου, που έχει ξεχωρίσει.

Διαφ.

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε πως μεγάλο μέρος της προετοιμασίας και των προβών της πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, εξηγώντας πως το τελευταίο διάστημα περνά αρκετό χρόνο τόσο στην ελληνική πρωτεύουσα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Διαφ.

boulgaria eurovision full

Διαφ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αισθάνεται το μέρος σαν «δεύτερη πατρίδα» της, ενώ δεν έκρυψε τη συγκίνησή της για την υποστήριξη που έχει δεχτεί από Έλληνες fans από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η συμμετοχή της στη Eurovision.

Διαφ.

Παράλληλα, δήλωσε πως θα ήθελε πολύ στο μέλλον να συνεργαστεί με Έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργούς, λέγοντας πως νιώθει ιδιαίτερα κοντά στη μουσική κουλτούρα της χώρας. Μάλιστα, είπε “καλημέρα” και “σ ‘αγαπώ” στα ελληνικά.

Διαφ.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: