
Πασίγνωστη Ελληνίδα πολιτικός αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και «φλερτάρει» με το κόμμα του Τσίπρα
Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, «φλερτάρει» με Τσίπρα
«Τώρα είναι η ώρα για καθαρές λύσεις και γενναίες υπερβάσεις», τονίζει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/6) η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με ανάρτησή της, στην οποία κάνει λόγο για την ανάγκη «καθαρών λύσεων και γενναίων υπερβάσεων» στον προοδευτικό χώρο.

Στην ανάρτησή της, η κ. Ξενογιαννακοπούλου υπενθυμίζει όσα είχε αναφέρει στην ομιλία της κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 6 Ιουνίου, επισημαίνοντας ότι ο προοδευτικός χώρος, η Κεντροαριστερά και η Αριστερά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του κατακερματισμού, την ώρα που – όπως σημειώνει – η κοινωνική πλειοψηφία δοκιμάζεται από τις κυβερνητικές πολιτικές.
Παράλληλα, αναγνωρίζει ότι μετά την εκλογή του Σωκράτη Φάμελλου υπήρξε μια σοβαρή προσπάθεια προσέγγισης των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων, μέσω πρωτοβουλιών του ίδιου και αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, η προσπάθεια αυτή δεν έτυχε της αναμενόμενης ανταπόκρισης, με αποτέλεσμα να ξεπεραστεί από τις πολιτικές εξελίξεις και τις κοινωνικές ανάγκες.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και στη συγκρότηση της ΕΛΑΣ, τονίζοντας ότι δημιουργεί «διέξοδο και ελπίδα» για τον προοδευτικό και αριστερό κόσμο, ενώ ανοίγει – όπως αναφέρει – την προοπτική μιας προοδευτικής διακυβέρνησης.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι είχε ξεκαθαρίσει στην Κεντρική Επιτροπή πως δεν μπορεί να διανοηθεί την ύπαρξη ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και την ΕΛΑΣ.
Κλείνοντας τη δήλωσή της, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υποστηρίζει ότι η πολιτική και κοινωνική συγκυρία απαιτεί τη συστράτευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων για τη δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού και αριστερού πόλου, ο οποίος θα μπορέσει να εκφράσει ξανά ένα πλειοψηφικό ρεύμα πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής.
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Η ανάρτηση για την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Τώρα είναι η ώρα για καθαρές λύσεις και γενναίες υπερβάσεις. Η Δήλωση μου αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
“Στην ομιλία μου στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στις 6 Ιουνίου, αναφέρθηκα στην ανάγκη για καθαρές θέσεις σε μία περίοδο που η κοινωνική πλειοψηφία υποφέρει από τις κυβερνητικές πολιτικές και ο προοδευτικός χώρος, η Κεντροαριστερά και η Αριστερά ταλανίζονται από τον κατακερματισμό. Ανέφερα επίσης ότι μετά την εκλογή του Σωκράτη Φάμελλου, με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, καθώς και συλλογικά με τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, υπήρξε μία σοβαρή προσπάθεια σύγκλισης των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων που, όμως, δεν βρήκε την ανάλογη ανταπόκριση πριν από ένα χρόνο, και εκ των πραγμάτων κρίθηκε και ξεπεράστηκε από τις πολιτικές εξελίξεις και τις επιτακτικές κοινωνικές ανάγκες.
Στην ομιλία μου στην Κεντρική Επιτροπή δήλωσα ότι η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και η συγκρότηση της ΕΛΑΣ δημιουργούν διέξοδο και ελπίδα στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο, ανοίγουν την προοπτική μίας προοδευτικής διακυβέρνησης και τόνισα ότι δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να υπάρξει ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και στην ΕΛΑΣ.
Από το 2018 μέχρι σήμερα, στην κυβέρνηση, στη Βουλή και στο κόμμα, πάντα προσπάθησα να λειτουργώ θεσμικά, συλλογικά και συνθετικά.
Δείτε το βίντεο:
Σε κρίσιμες στιγμές δεν χωρούν προσχηματικές συμβιβαστικές θέσεις.
Τώρα είναι η ώρα για καθαρές λύσεις και γενναίες υπερβάσεις.
Με αίσθημα ευθύνης και συνέπειας σε όσα υποστηρίζω, δηλώνω ότι αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.
Η πολιτική και κοινωνική ανάγκη απαιτεί συστράτευση για έναν ισχυρό προοδευτικό – αριστερό πόλο που θα εκφράσει ξανά ένα πλειοψηφικό ρεύμα Πολιτικής και Κοινωνικής Αλλαγής!».
Πηγή