Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός σε στρατόπεδο Ανθυπασπιστής Αξιωματικός – Κατέρρευσε μπροστά στους στρατιώτες

September 8, 2026

Βαρύ πένθος έχει βυθίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον αιφνίδιο θάνατο του 53χρονου Ανθυπασπιστή Εμμανουήλ Τσαγκαράκη, ο οποίος κατέρρευσε εν ώρα υπηρεσίας στη Σαμοθράκη. Το τραγικό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης, προκαλώντας σοκ και θλίψη στην στρατιωτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία της


Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός σε στρατόπεδο Ανθυπασπιστής Αξιωματικός – Κατέρρευσε μπροστά στους στρατιώτες


Διαφ.

Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πέθανε ξαφνικά 53χρονος Ανθυπασπιστής εν ώρα υπηρεσίας στη Σαμοθράκη

Βαρύ πένθος έχει προκαλέσει στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και στην Κρήτη, ο αιφνίδιος θάνατος του 53χρονου Ανθυπασπιστή Εμμανουήλ Τσαγκαράκη, στελέχους του Στρατού Ξηράς που υπηρετούσε στη Σαμοθράκη.

53

Ο 53χρονος, με καταγωγή από την Κρήτη, έχασε τη ζωή του το βράδυ της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου, ενώ βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας στο στρατόπεδο του 41ου Συντάγματος Πεζικού «Δημογέροντα Χατζηγεωργή». Εκείνη την ώρα εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας Διοικητικής Μερίμνης (ΑΥΔΜ).

Διαφ.

Tο περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 20:30. Συνάδελφοί του εντόπισαν τον Ανθυπασπιστή χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο στρατόπεδο και αμέσως κινητοποιήθηκε το προσωπικό της μονάδας.

Διαφ.

stratos fantaros.jpg 1

Διαφ.

Ο γιατρός του στρατοπέδου έσπευσε στο σημείο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Παρά την προσπάθεια που καταβλήθηκε, ο 53χρονος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Διαφ.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές. Η είδηση έγινε γνωστή στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες, προκαλώντας θλίψη τόσο στο Ηράκλειο όσο και στην οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαφ.

0 02 05 2b4d4904bc6ef43231dfa6da08ef8922ad353abf4fb2c240d2ef58a0fe3d27e2 1c6dcbf5aef4ba full

Στο Ηράκλειο το τελευταίο αντίο

Η σορός του Εμμανουήλ Τσαγκαράκη πρόκειται να μεταφερθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα τον αποχαιρετήσουν.

Η εξόδιος ακολουθία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026, στις 15:30, στον Ιερό Ναό του Κυρίου, στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου.

Ο αιφνίδιος χαμός του 53χρονου έχει προκαλέσει βαθιά θλίψη στους ανθρώπους που τον γνώριζαν, στους συναδέλφους του στον Στρατό Ξηράς και στην τοπική κοινωνία της Κρήτης.


Πηγή