Το φθινόπωρο εισήλθε δυναμικά με τα πρώτα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στις κορυφές του Ολύμπου. Η πτώση της θερμοκρασίας και η αλλαγή του καιρού προκάλεσαν χιονόπτωση σε υψηλά υψόμετρα, δημιουργώντας μια μαγευτική εικόνα. Οι ορειβάτες και οι επισκέπτες καλούνται να είναι προσεκτικοί, καθώς οι καιρικές συνθήκες παραμένουν αβέβαιες
Έκτακτο: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια
0
Την εμφάνισή τους στις ψηλές κορυφές του Ολύμπου έκαναν σήμερα Τρίτη (22/9) την εμφάνισή τους.
Η αλλαγή του καιρού σε συνδυασμό με την πτώση της θερμοκρασίας στα ορεινά είχαν ως αποτέλεσμα οι πτώρες νιφάδες χιονιού να κάνουν την εμφάνισή τους στις ψηλότερεςκορυφές του βουνού, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό φθινοιπωρινό σκηνικό.
Η χιονόπτωση εκδηλώθηκε σε μεγάλο υψόμετρο, «ντύνοντας» στα λευκά τα ορεινά καταφύγια και τις κορυφογραμμές.
Οι λάτρεις της ορειβασίας και οι οδηγοί βουνού καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες πριν από κάθε εξόρμηση, καθώς ο καιρός στα ορεινά παραμένει μεταβλητός.
Πηγή