«Επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη…»: Σαρωτικός Λαζόπουλος για το τέλος των «Ράδιο Αρβύλα» από τον ΑΝΤ1

October 8, 2026

Στο πρόσφατο επεισόδιο του «Αλ Τσαντίρι Νιούζ», ο Λάκης Λαζόπουλος έδωσε μια σφοδρή κριτική για το τέλος της συνεργασίας των «Ράδιο Αρβύλα» με τον ΑΝΤ1, συνδέοντας την εξέλιξη με την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Ο γνωστός σατιρικός καλλιτέχνης τόνισε τη σημασία της ελευθερίας του λόγου και εξέφρασε


«Επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη…»: Σαρωτικός Λαζόπουλος για το τέλος των «Ράδιο Αρβύλα» από τον ΑΝΤ1


Διαφ.

Με αιχμές κατά της κυβέρνησης, αλλά και του τηλεοπτικού τοπίου, σχολίασε ο Λάκης Λαζόπουλος το τέλος της συνεργασίας των «Ράδιο Αρβύλα» με τον ΑΝΤ1, δίνοντας πολιτική διάσταση στην αποχώρηση της σατιρικής εκπομπής από το κανάλι.

Μέσα από το «Αλ Τσαντίρι Νιούζ», το βράδυ της Τετάρτης (7/10), ο γνωστός δημιουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην ανακοίνωση της ομάδας του Αντώνη Κανάκη, η οποία επικαλέστηκε «λόγους αρχής» για την απόφαση να ολοκληρώσει την πολυετή συνεργασία της με τον σταθμό.

Ο Λαζόπουλος εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι «Ράδιο Αρβύλα» θα συνεχίσουν την πορεία τους, εκτιμώντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη συνδέεται με το πολιτικό κλίμα ενόψει των επόμενων εκλογών.

Διαφ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΩΡΑ

Διαφ.

«Για τους Ράδιο Αρβύλα, που έβγαλαν μια ανακοίνωση ότι σταματούν μετά από 30 χρόνια τη συνεργασία τους με τον ΑΝΤ1, εγώ ξέρω ότι θα συνεχίσουν, θα βρουν τρόπο. Αλλά αυτό μας δείχνει πόσο δύσκολη είναι η επόμενη εκλογική μάχη. Διότι, όπως είπαν και στην ανακοίνωσή τους, είναι θέμα αρχής. Και αρχή της σάτιρας είναι η ελευθερία του λόγου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαφ.

Στη συνέχεια, προχώρησε σε μια ακόμη πιο αιχμηρή τοποθέτηση, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία των τηλεοπτικών σταθμών και τη δυνατότητα άσκησης κριτικής στην κυβέρνηση.

Διαφ.

«Έχει απομείνει μόνο ένα κανάλι, το οποίο είναι ελεύθερο επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη», δήλωσε, χωρίς να κατονομάσει τον σταθμό στον οποίο αναφερόταν.

Διαφ.

Από τα σχόλιά του δεν ξέφυγε ούτε ο Γιώργος Λιάγκας, τον οποίο κάλεσε με ειρωνική διάθεση να ασχοληθεί με την αποχώρηση των «Ράδιο Αρβύλα» και να αναζητήσει τις αιτίες που οδήγησαν στο διαζύγιο με τον ΑΝΤ1.

«Ελπίζω αύριο ο Λιάγκας να ξεκινήσει αγώνα, να σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης και να μας εξηγήσει για ποιους λόγους δεν θα είναι εκεί οι Ράδιο Αρβύλα. Τον παρακαλώ, όμως, να κάνει σκληρές ερωτήσεις. Λέω Λιάγκας γιατί οι άλλοι σίγουρα δεν θα κάνουν τίποτα», είπε, στρέφοντας τα βέλη του και προς τις υπόλοιπες τηλεοπτικές εκπομπές.


Πηγή