Συναγερμός έχει σημάνει από τον ΕΦΕΤ, καθώς ανακλήθηκαν κατεψυγμένα μπιφτέκια κοτόπουλου λόγω εντοπισμού σαλμονέλας. Η εταιρεία «ΜΕΑΤΚΑ Α.Ε.» βρίσκεται στο επίκεντρο της προειδοποίησης, που αφορά συγκεκριμένη παρτίδα προϊόντος, με τους αρμόδιους φορείς να προγραμματίζουν ελέγχους για την ασφάλεια των καταναλωτών. Οι πολίτες καλούνται
ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται κατεψυγμένα μπιφτέκια κοτόπουλο με σαλμονέλα – Η εταιρεία που τα παρασκευάζει
0
Ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε ανάκληση κατεψυγμένων μπιφτεκιών κοτόπουλου καθώς εντοπίστηκε σαλμονέλα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, η περιφερειακή διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2026, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου προϊόντος με τα στοιχεία: ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ HAMBURGER (κατεψυγμένο), βάρους 850 γρ., με αριθμό παρτίδας Lot 15626, με ημερομηνία κατάψυξης 05/06/2026 και ημερομηνία ανάλωσης 05/06/2027, που παράγεται από την εταιρεία «ΜΕΑΤΚΑ Α.Ε.».
Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω), να μην το καταναλώσουν.
Πηγή