Δεν το χωράει ανθρώπου νους: Στην Εντατική βρέφος 17 ημερών με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις – Συνελήφθη η μητέρα του

September 15, 2026

Σοκαριστικές εξελίξεις έρχονται στο φως από τα Χανιά, όπου ένα βρέφος μόλις 17 ημερών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική, έπειτα από σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της 18χρονης μητέρας, καθώς οι πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις υποδεικνύουν ότι τα τραύματα του βρέφους προήλ


Δεν το χωράει ανθρώπου νους: Στην Εντατική βρέφος 17 ημερών με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις – Συνελήφθη η μητέρα του


Διαφ.

Χανιά: Βρέφος μόλις 17 ημερών με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση – Συνελήφθη η 18χρονη μητέρα του

Σοβαρό περιστατικό με ένα νεογέννητο μόλις 17 ημερών βρίσκεται υπό διερεύνηση στα Χανιά, καθώς το βρέφος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Χανίων με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το βρέφος έφερε εγκεφαλική αιμορραγία που αποδίδεται σε χτύπημα, γεγονός που κινητοποίησε τόσο τους γιατρούς όσο και τις αστυνομικές Αρχές.

Διαφ.

Η κατάσταση του βρέφους

Το μωρό μεταφέρθηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης και της εγκεφαλικής αιμορραγίας.

Διαφ.

Λόγω της κλινικής του εικόνας κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του σε εξειδικευμένη μονάδα, προκειμένου να βρίσκεται υπό στενή και συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Διαφ.

images 35

Διαφ.

Τις Αρχές φέρεται να ενημέρωσε ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, μετά τη διαπίστωση των τραυμάτων που έφερε το νεογέννητο.

Διαφ.

Συνελήφθη η 18χρονη μητέρα

Η υπόθεση πήρε πλέον και δικαστική διάσταση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της 18χρονης μητέρας του βρέφους.

Η νεαρή γυναίκα οδηγήθηκε ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών Αρχών και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή το πρωί της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου.

Οι Αρχές καλούνται πλέον να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη και κάτω από ποιες συνθήκες τραυματίστηκε τόσο σοβαρά το νεογέννητο, ενώ η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι πληροφορίες για την κατάσταση της 18χρονης

Παράλληλα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η 18χρονη μητέρα φέρεται να βρισκόταν σε ιδιαίτερα επιβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση το διάστημα μετά τη γέννα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αντιμετώπιζε μόνη της τη λοχεία μετά την απομάκρυνση του πατέρα του παιδιού.

Δείτε το βίντεο:

Πρόκειται, ωστόσο, για πληροφορίες που αποτελούν μέρος του ευρύτερου πλαισίου της υπόθεσης και δεν αρκούν από μόνες τους για να εξηγήσουν τις συνθήκες τραυματισμού του βρέφους. Αυτές θα διερευνηθούν από τις αρμόδιες Αρχές.

Σε εξέλιξη η έρευνα

Προτεραιότητα παραμένει η υγεία και η σταθεροποίηση της κατάστασης του βρέφους, την ώρα που η αστυνομική και δικαστική έρευνα συνεχίζεται για να αποσαφηνιστεί η αλληλουχία των γεγονότων.

Οι καταθέσεις, τα ιατρικά ευρήματα και τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας αναμένεται να αξιολογηθούν προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του τραυματισμού και τυχόν ευθύνες.

Η σύλληψη της 18χρονης δεν συνιστά απόδειξη ενοχής και η ίδια καλύπτεται από το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι να αποφανθούν οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές.


Πηγή