Ξάνθη: Εθελοντές έσωσαν το κουταβάκι που έτρωγε κάθε μέρα ξύλο από αυτόν που το είχε

June 5, 2022

Ξάνθη: Εθελοντές έσωσαν το κουταβάκι που έτρωγε κάθε μέρα ξύλο από αυτόν που το είχε

Διαφ.




Ασφαλές και ήρεμο στα χέρια των εθελοντών του Συλλόγου Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος βρίσκεται πλέον το κουταβάκι της Ξάνθης, το οποίο καθημερινά κακοποιούσε αυτός που το είχε.




Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος έστειλε αυτές τις μέρες μήνυμα στο Σύλλογο καταγγέλλοντας έναν άντρα ότι καθημερινά χτυπάει πολύ το σκυλάκι του και αυτό κλαίει και ακούγεται στη γειτονιά. Οι άνθρωποι του Συλλόγου ζήτησαν αν γίνεται να τους στείλει και βίντεο που να ακούγεται το σκυλάκι και να φαίνεται το σπίτι. Και τους το έστειλε.

Ακολούθησε από την πλευρά τους μήνυση για ξυλοδαρμό ζώου, μίλησαν με τον εισαγγελέα και κλήθηκε η αστυνομία. Όλα σε χρόνο ρεκόρ ώστε να μη βασανιστεί άλλο το αθώο αυτό πλάσμα. Έγινε μάλιστα και μέσω Facebook και έκκληση να πάει μαζί τους και κόσμος και…αυτό ήταν. Όταν υπάρχει θέληση και συνεργασία από όλους όλα μπορούν να γίνουν.

Έτσι οι εθελοντές του Συλλόγου μαζί με άλλους φιλόζωους και την Αστυνομία πήγαν στο σπίτι του κακοποιητή και πήραν το ζώο. Εκείνος το έδωσε αυτοβούλως με τα ανάλογα χαρτιά ότι δηλαδή τους το παραδίδει. Αφού είδε πολύ κόσμο έξω από το σπίτι του, δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς.

Οι Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος αναφέρουν:

«Ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον και την προθυμία σας. Ευχαριστούμε βασικά εσάς που ήρθατε. Μας έχετε κατασυγκινήσει! Ο Σύλλογος θα κάνει μηνύσεις για αλυσόδεση, κακές συνθήκες διαβίωσης, τσιπ κλπ. Πριν από αυτό το μωρό, αυτός ο ίδιος είχε ένα λευκό κοκόνι που το είχε με τις ίδιες συνθήκες ώσπου το παράτησε στο δρόμο και γυρνάει στη γειτονιά σαν τρελό. Το πήραμε κι αυτό».



Εμείς σαν petpet.news έχουμε να πούμε αρχικά ένα μεγάλο μπράβο σε αυτόν που κατάγγειλε στους εθελοντές το περιστατικό και έστειλε και το βίντεο. Γιατί πολλοί το γνώριζαν αλλά δεν μιλούσαν. Και, όπως γνωρίζουμε, η σιωπή είναι συνενοχή. Και καλό θα ήταν, αν δεν το γνωρίζουν, να το μάθουν.

Μπράβο στο Σύλλογο που έκανε τα πάντα γρήγορα και αποτελεσματικά αλλά και στην Αστυνομία που ναι μεν έκανε το καθήκον της αλλά, επειδή είμαστε στην Ελλάδα και ξέρουμε τι γίνεται, καλό είναι να πούμε ένα μπράβο.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, [email protected]






Πηγή

Διαβάστε επίσης:

ΚΑΙΡΟΣ - Δημοφιλείς προγνώσεις

Καιρός Αθήνα Καιρός Θεσσαλονίκη Καιρός Λάρισα Καιρός Ιωάννινα
Καιρός Πάτρα Καιρός Πτολεμαΐδα Καιρός Τρίκαλα Καιρός Σέρρες
Καιρός Βόλος Καιρός Αγρίνιο Καιρός Ηράκλειο, Κρήτη Καιρός Πύργος
Όλες οι Πόλεις