Ελληνική διάκριση: Έλληνας μαθητής κέρδισε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής και πλήρη υποτροφία σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

November 17, 2022

Ελληνική διάκριση: Έλληνας μαθητής κέρδισε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής και πλήρη υποτροφία σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Διαφ.

Ο Σπύρος Τερλεμές με καταγωγή από την Κομοτηνή ήταν ο νικητής στην κατηγορία για μαθητές Γ’ Λυκείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2022 της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Τα προβλήματα βάσει των οποίων εξετάστηκαν οι υποψήφιοι αφορούσαν όλη την ύλη της Γ’ Λυκείου και των προηγούμενων τάξεων.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που κλείνει πλέον για εμένα ο κύκλος των σχολικών διαγωνισμών με ένα τόσο ευχάριστο αποτέλεσμα! Συμμετέχοντας τα τελευταία χρόνια σε αρκετούς διαγωνισμούς, γνώρισα παιδιά και καθηγητές που θαυμάζω, και αποκόμισα μοναδικές εμπειρίες!», έγραψε ο μαθητής για τη διάκρισή του, ενώ σχολιάζοντας τα θέματα τα χαρακτήρισε «εξαιρετικά απαιτητικά» αλλά συγχρόνως «πάρα πολύ ενδιαφέροντα και πρωτότυπα».

Η πλήρης υποτροφία στο Princeton

Να σημειωθεί πως ο νεαρός Κομοτηναίος πρόσφατα έγινε δεκτός με πλήρη υποτροφία στο πανεπιστήμιο Yale και στο πανεπιστήμιο Princenton των ΗΠΑ, που αποτελούν δύο από τα καλύτερα πανεπιστήμια του πλανήτη. Επέλεξε τελικά το Princeton, που βρίσκεται στην 1η θέση μεταξύ των πανεπιστημίων παγκοσμίως στη θεωρητική φυσική.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: