Αντιγόνη Κουλουκάκου: «Νέες μανούλες παίρνουν άδεια από την δουλειά, δεν το καταλαβαίνω, το θεωρώ και λάθος»

April 17, 2024

Αντιγόνη Κουλουκάκου: «Νέες μανούλες παίρνουν άδεια από την δουλειά, δεν το καταλαβαίνω, το θεωρώ και λάθος»

Διαφ.

Η ηθοποιός Αντιγόνη Κουλουκάκου μίλησε στον δημοσιογράφο Γιάννη Χατζηγεωργίου και στο περιοδικό Omikron μόλις έναν μήνα μετά τη γέννηση του παιδιού της. Στη συνέντευξη της, που σχολιάστηκε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις νέες μανάδες θέλοντας έτσι να στείλει και ένα μήνυμα.

Όσα ανέφερε

«Ξέρεις, το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι πως το ότι γεννήσαμε δεν σημαίνει πως είμαστε άρρωστες. Δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Ακούω για νέες μανούλες που παίρνουν άδεια από την δουλειά τους και κάθονται στο σπίτι με ένα παιδί, ακόμη και για ένα χρόνο – δεν το καταλαβαίνω αυτό.

Το θεωρώ και λάθος αν θες, για την ψυχική τους υγεία. Καταλαβαίνω πως το παιδί πρέπει να περάσει κάποιο χρόνο μαζί με την μητέρα του, ειδικά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του, αλλά δεν πρέπει κι η μητέρα να χάσει τον εαυτό της, την επαγγελματική της υπόσταση -η οποία είναι ανύπαρκτη για κάποιο χρονικό διάστημα-, και να τρέχει συνέχεια ένα παιδί 24 ώρες το 24ωρο. Θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει ισορροπία» Ήταν τα λόγια της Αντιγόνης Κουλουκάκου με το πάνελ της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη κατά την προβολή του ρεπορτάζ να να έχει ποικίλες και διαφορετικές απόψεις.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: