Δώσε ζωή στην αυλή και στο τσιμεντένιο δάπεδο σου: Πως να φτιάξεις ένα Eντυπωσιακό Πλακόστρωτο

May 10, 2024

Δώσε ζωή στην αυλή και στο τσιμεντένιο δάπεδο σου: Πως να φτιάξεις ένα Eντυπωσιακό Πλακόστρωτο

Διαφ.

Η μεταμόρφωση ενός απλού τσιμεντένιου δαπέδου σε ένα όμορφο πλακόστρωτο μπορεί να φανεί σαν μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία.

Ωστόσο, με τη σωστή προετοιμασία και τεχνική, μπορείτε να επιτύχετε εκπληκτικά αποτελέσματα, μετατρέποντας το χώρο σας σε ένα οπτικά εντυπωσιακό περιβάλλον. Ακολουθούν βήμα-βήμα οι οδηγίες για να βάψετε το τσιμεντένιο δάπεδό σας και να το μεταμορφώσετε σε ένα όμορφο πλακόστρωτο.

Προετοιμάστε το τσιμεντένιο δάπεδο που θα φτιάξετε το πλακόστρωτο σας

Επισκευή Ζημιών

Η πρώτη ενέργεια είναι να επιδιορθώσετε το δάπεδο σας από τυχόν ρωγμές ή άλλες ζημιές. Χρησιμοποιήστε ένα έτοιμο μίγμα επισκευής για τσιμέντο, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αφήστε το να στεγνώσει πολύ καλά πριν προχωρήσετε. Αν δεν είναι μεγάλο το πρόβλημα μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.

Καθαρίστε το δάπεδο

Η δεύτερη και πιο σημαντική ενέργεια είναι η προετοιμασία της επιφάνειας που θα δημιουργήσετε εφέ πλακόστρωτου. Καθαρίστε το δάπεδο από σκόνη, λάδια, και οποιαδήποτε άλλη βρωμιά μπορεί να έχει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιεστικό μηχάνημα ή να σκουπίσετε και να πλύνετε σχολαστικά την επιφάνεια με σαπουνόνερο. Αφήστε το να στεγνώσει καλά πριν προχωρήσετε.

plakostroto 15

Εφαρμόστε το Αστάρι

Για να εξασφαλίσετε καλύτερη πρόσφυση του χρώματος και ν α φτιάξετε ένα πλακόστρωτο που να αντέξει στον χρόνο, εφαρμόστε ένα στρώμα ασταριού στο δάπεδο. Επιλέξτε ένα αστάρι που είναι κατάλληλο για εξωτερική χρήση και για τσιμεντένιες επιφάνειες. Αφήστε το να στεγνώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος.

Βάψτε το τσιμεντένιο δάπεδο και φτιάξτε ένα όμορφο πλακόστρωτο

Εφαρμογή του Χρώματος

Τώρα που η επιφάνεια είναι προετοιμασμένη, μπορείτε να εφαρμόσετε το χρώμα. Χρησιμοποιήστε ένα, δύο ή και περισσότερα χρώματα ειδικά για εξωτερικούς χώρους και για τσιμεντένιες επιφάνειες. Για να δημιουργήσετε την εμφάνιση του πλακόστρωτου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στένσιλ, πλαστικό καλούπι για μονοπάτι ή να εφαρμόσετε το χρώμα με το χέρι για πιο φυσικό αποτέλεσμα είτε με μια χαρτοταινία ή ελεύθερο σχέδιο. Αφήστε την πρώτη στρώση να στεγνώσει τελείως πριν εφαρμόσετε τη δεύτερη, εάν χρειάζεται.

πλακόστρωτο

Αν δεν σας αρέσει η εμφάνιση της πέτρας, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε άλλο σχέδιο stencil σας αρέσει. Η διαδικασία παραμένει η ίδια!

plakostroto 25 1

Σφραγίστε το σχεδιασμένο πλακόστρωτο

Μετά την εφαρμογή και το στέγνωμα του χρώματος, εφαρμόστε ένα στρώμα σφραγιστικού ώστε να προστατεύσετε την επιφάνεια και το χρώμα από τη φθορά και τις καιρικές συνθήκες. Επιλέξτε ένα σφραγιστικό που είναι κατάλληλο για εξωτερική χρήση και για τσιμεντένιες επιφάνειες.

plakostroto 9

Με την ολοκλήρωση αυτών των βημάτων, θα έχετε μετατρέψει το τσιμεντένιο δάπεδό σας σε ένα όμορφο πλακόστρωτο, που θα δώσει χαρακτήρα και στυλ στον εξωτερικό σας χώρο.

Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω σχεδιασμένα πλακόστρωτα και πάρτε ιδέες για να φτιάξετε το δικό σας

πλακόστρωτο

πλακόστρωτο

 

plakostroto 27

 

plakostroto 20

 

plakostroto 18

 

πλακόστρωτο

πλακόστρωτο

 

plakostroto 29

 

plakostroto 13

 

πλακόστρωτο

 

plakostroto 11

 

plakostroto 7

πλακόστρωτο

 

plakostroto 4

 

plakostroto 26

 

plakostroto 24

 

plakostroto 23

 

πλακόστρωτο


Πηγή

Διαβάστε επίσης: