Εκεί που έπιναν τον καφέ τους ο Χέμινγουεϊ, ο Πικάσο, η Σανέλ και ο Αϊνστάιν: Τα ομορφότερα και πιο ιστορικά καφέ της Ευρώπης!

Σας παρουσιάζουμε 15 θρυλικά καφέ της Ευρώπης τα οποία έχουν φιλοξενήσει αριστοκράτες, επιστήμονες και καλλιτέχνες, πολιτικούς και ανθρώπους που καθόρισαν με το δικό τους τρόπο την ιστορία της κάθε πόλης.  Στους τοίχους και τα ταβάνια, αντικατοπτρίζεται η εξέλιξη της αρχιτεκτονικής και στους επιβλητικούς καθρέφτες τους λάμπει σχεδόν ολόκληρη η ιστορία της τέχνης ανά τους αιώνες. Αυτά τα ξεχωριστά μαγαζιά που σύχναζαν διάσημοι καλλιτέχνες, λογοτέχνες, ζωγράφοι, σχεδιαστές, μουσικοί και πολλοί άλλοι, απολαμβάνοντας σχεδόν καθημερινά το ποτό ή τον καφέ τους και συζητώντας για θέματα περί Τεχνών, έγιναν γρήγορα στέκια με ιστορία και απέκτησαν μια μοναδικότητα που τα κάνει να διαφέρουν και να είναι τα πιο φημισμένα.


Αυτά είναι τα 15 καλύτερα και πιο δημοφιλή καφέ στην Ευρώπη και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα, όχι μόνο για την ιστορική τους αξία αλλά και λόγω της εντυπωσιακής τους εσωτερικής διακόσμησης και των μοναδικών εδεσμάτων που προσφέρουν.

Τι πιο ενδιαφέρον από το να πιείτε τον καφέ σας στο ίδιο τραπέζι που καθόταν άλλοτε ο Χέμινγουεϊ, ο Πικάσο, η Σανέλ αλλά και ο  Αϊνστάιν!

 

La Closerie des Lilas, Παρίσι
Ήταν και παραμένει αγαπημένο των καλλιτεχνών και ιδιαίτερα των συγγραφέων, όπως των Ernest Hemingway και Henry Miller. Ακόμα και σήμερα κάθε Τρίτη βράδυ, λόγιοι, καλλιτέχνες, επιστήμονες και ποιητές μαζεύονται για να αναλύσουν τις νέες θεωρίες και να μοιραστούν μαζί με τους άλλους τις νέες τους δημιουργίες. Εδώ καταφτάνουν οι φανατικοί αναγνώστες του Hemingway για να πιούν το καφέ τους εκεί που ο συγγραφές περνούσε ατέλειωτες ώρες γράφοντας. Έμενε άλλωστε πολύ κοντά από εδώ. Η αγαπημένη του γωνιά ήταν να κάθετε ήσυχος με τα χαρτιά και τα τσιγάρα του στη μπάρα από μαόνι. Εκεί, σήμερα υπάρχει μια μικρή επιγραφή με το όνομα του. 171 Boulevard du Montparnasse, www.closeriedeslilas.fr

 

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...