Τέμπη: Μητέρα θύματος – «Η τέφpα πετάχτnκε, ύψιστη úβρn προς τους νεκροúς»

February 27, 2024

Τέμπη: Μητέρα θύματος – «Η τέφpα πετάχτnκε, ύψιστη úβρn προς τους νεκροúς»

Διαφ.

Συγκλονίζει η καθηγήτρια του ΑΠΘ ένα χρόνο μετά που έχασε την κόρη της στη σιδηροδρομική τραγωδία

Μέσα σε έντονο κλίμα συγκίνησης, η διδάσκουσα του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ Ελένη Βασάρα μίλησε στην εκδήλωση που διοργάνωσαν σύλλογοι εργαζομένων στα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης.

Η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας του ΑΠΘ, Αγάπης Τσακλίδου, έστειλε μήνυμα του συνεχούς αγώνα μέχρι την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για τους νεκρούς στα Τέμπη.

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση να έρθω και να μιλήσω στη σημερινή εκδήλωση. Σε αυτή την αίθουσα τόσες αναμνήσεις με την Αγάπη και με όλους εσάς. Να μιλήσουμε για το έγκλημα στα Τέμπη όπου τόσο απροσδόκητα και αδιανόητα έχασα το παιδί μου. Όμως ανεξάρτητα από αυτό που βιώνω, έχω χρέος και στόχο ζωής να μιλάω και εκ μέρους της Αγάπης και να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις, όπως θα ήθελε και η Αγάπη και αναμφίβολα οι 56 ακόμη δικοί μας άνθρωποι που χάθηκαν στο έγκλημα των Τεμπών. Για την αποκάλυψη των υπαιτίων ενόχων -όσο ψηλά και αν βρίσκονται- και την παραδειγματική τιμωρία τους. Για να μη ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με 57 νεκρούς».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thesstoday, αναφερόμενη στις αναγγελίες για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου, που δημιουργούσαν πλαστές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, η κα Βασάρα υπογραμμίζει «οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι, νέα παιδιά που επέστρεφαν στα σπίτια τους, στις Σχολές τους, με τον “ασφαλή” σιδηρόδρομο, που μέχρι τότε μας άφηναν να πιστεύουμε, μεταφορικό μέσο. Μεταξύ των θυμάτων 16 φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του ΔΙΠΑΕ. Αρκετοί από τους 180 τραυματίες, ήταν βαριά τραυματισμένοι. Ο Γεράσιμος, ο 20χρονος φοιτητής από τον Βόλο δίνει ακόμη μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Ένα χρόνο μετά βρίσκεται σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού, σε κώμα. Σε δύο μέρες κλείνει ένας χρόνος από τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία της χώρας».

Μιλώντας για τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες και τα εξώδικα των ανθρώπων του σιδηροδρόμου που προειδοποιούσαν για τις εγκληματικές παραλείψεις, αναφέρει «Δυστυχώς, οι παραλήπτες όλων των παραπάνω αδιαφορούσαν εγκληματικά. Αντί να πράξουν αυτό που έπρεπε, πληρώνονταν. Σκεπτόμενοι επί του πονηρού μάλιστα παραπληροφορήσαν, αφήνοντας να κυκλοφορούν αφίσες του ΟΣΕ με την τηλεδιοίκηση της Ρώμης».

Η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας, αναφέρθηκε και στο μπάζωμα του σημείου όπου συγκρούστηκαν τα τρένα, αφήνοντας αιχμές για προσπάθεια συγκάλυψης αλλά και ύψιστη ύβρη προς τους νεκρούς. «Η τέφρα πετάχτηκε, η ενέργεια αυτή αποτελεί ύψιστη ύβρη προς τους νεκρούς. Πρόκειται για ενέργεια που έγινε χωρίς καμία άδεια».

Πηγή

Διαβάστε επίσης: